Sponsrat Sponsrat

Ewa’s Blomsterparadis på uppgång inom e-handeln

Under coronapandemin har många företag fått brottas med bristande lönsamhet, uppsägningar, sjukskriven personal och andra problem. E-handeln har däremot blomstrat och vissa bolag har gynnats av den förändrade marknadssituationen.

Uppdaterad 2021-03-31
Publicerad 2021-03-31

Ewa’s Blomsterparadis som specialiserar sig på perenner men har även ett brett utbud av andra växter, har de senaste tiden gått mot strömmen med en ökad omsättning. Eva Perzanowska som driver verksamheten känner sig positiv till utvecklingen och tror på att det finns stor tillväxtpotential inom branschen.

 

Till skillnad från andra bolag inom branschen, så driver hon upp växterna från frö i eget växthus. Många andra aktörer beställer hem plantorna från utlandet. Många gånger blir plantorna inte lika härdiga för det svenska klimatet (mindre härdiga plantor gör färre kunderna nöjda) och dessutom finns det mellanhänder som tar en viss procent. Här har Eva hittat en nisch och ett tillvägagångssätt inom blomsterhandeln som passar henne utmärkt.

 

I coronapandemin som pågår, är många sjukskrivna eller ofrivilligt lediga. Detta bidrar till att många människor pysslar med sånt som de inte har gjort tidigare. Man kanske lägger mer tid på matlagning, kanske man tar sig tid att ta tag i renovering av något rum eller så börjar man pyssla i trädgården.

 

Ewa har många rariteter i sin webbutik som man inte brukar hitta hos vanliga handelsträdgårdar. Det kan till exempel röra sig om porslinsanemon, skugglilja och andra eftertraktade perenner. Men Eva säljer också historiska rosor och andra vanligare växter. Ewa har tidigare drivit en lokal handelsträdgård utanför Mariestad, men har nu hittat ut på nätet. Hon har långvarig erfarenhet av allt från egna grönsaksodlingar till pollinering och snittblommor.

 

Eva har haft en bred men lokal kundkrets till hon på egen hand byggde en webbutik. Den fungerade tills för ett par år sedan, då hon tog hjälp av en branschexpert som byggde en seriös webbutik i Wordpress. Den nya designen på ewasblomsterparadis.com har nu bland annat skräddarsydda cachingmekanismer, förbättrad säkerhet och SEO. Med ytterligare off-page optimering började hon ranka på tyngre nyckelord. Idag når hon ut till en större kundkrets på rikstäckande nivå.

 

Ewa är en av många mindre lokala handlare som har gynnats av både digitaliseringen och den pågående coronapandemin. I tuffa tider, när det är svårt att uppnå lönsamhet, kan det vara bra att anpassa sin nisch eller affärsverksamhet för att lyckas.

 

Pressansvarig:

Frida Engström

Info@prdirekt.se

Platsannonser