Sponsrat Sponsrat

Detta betyder corona för singlar och par – överraskande stort intresse

Coronautbrottet har på allvar satt sin prägel på Sverige. Inte nog med att företagen är ekonomiskt utmanade så leder det också till att fler och fler svenskar utövar social distansering. Trots att många branscher har det tufft så vittnar flera e-handlare om ett stort uppsving när det gäller köp av matonline men även olika typer av hemmaunderhållning.

Uppdaterad 2020-04-23
Publicerad 2020-04-23

I en tid då vi som nation mer än någonsin stannar inomhus ökar försäljningen av sexleksaker med 500 %. Antalet sökningar på sexleksaker och sexnoveller har ökat med 2677% och samma trend ses inom försäljningen av sexleksaker. Från och med den 1–25 mars 2020 jämfört med samma period 2019 har försäljningen ökat med 515%.

Denna statistik sammanställd av Lovebuddy.se borde inte komma en överraskning, eftersom svenskarna naturligtvis letar efter hemmaunderhållning.

 ”Vi har alla sexuella lustar, och detta kan liknas med vintermånaderna där erotiska stunder används som ett medel mot tristess. För de par och singlar som för närvarande distanserar sig socialt från andra människor kan sexleksaker vara svaret”, säger pressansvarig.

Den 27 mars meddelade den svenska regeringen att det från och med den 29 mars är förbjudet med allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Sverige har dock till skillnad från många andra länder, inte genomfört utegångsförbud för befolkningen. Tros detta är det många svenskar som panikköper allt ifrån mat till toapapper och underhållning.

"Det är ingen tvekan om att vi kan förvänta oss att det ökade intresset fortsätter så länge folk uppmanas att utöva distansering och hålla sig hemma", låter analysen från teamet bakom Lovebuddy.se, som också berättar att intresset för sexnoveller är överraskande. I mars 2020 hade de cirka 18 000 läsare av deras sexnoveller, jämfört med cirka 14 000 i mars 2019.

Om Lovebuddy.se

Lovebuddy är en oberoende sajt som levererar innehåll om vuxna leksaker. Dessutom innehåller sajten inlägg och artiklar om sex, romantik och inte minst erotiska leksaker. 

Presskontakt:

Jacob Bager

jacob@lovebuddy.se

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in