Sponsrat Sponsrat

Det här skiljer nybörjarföretagen från proffsen

Sponsrat innehåll

Uppdaterad 2020-12-16
Publicerad 2020-12-15

Många startar i nuläget upp sina egna företag för första gången, och det finns många nybörjarmisstag att undvika. Hur proffsigt företaget upplevs av sina kunder avgör till stor del hur många kunder det kommer att generera, så det är viktigt att ta sig en funderare på hur man ska göra för att visa att man är seriös.

Detta är något som man behöver tänka på redan innan man skaffar sina första kunder, eftersom det senare blir svårare att ändra på saker. Ett exempel kan vara vilken mejladress som kunderna kan nå en på. När ni har varit igång ett tag blir det svårt att ändra adressen. Detsamma gäller hemsidans domännamn och vilket företagskonto och bokföringsprogram som används. Det här är inga dyra saker att fixa, men de tar lite tid att fila på.

Tänk på designen

Oavsett vilken bransch som företaget ska verka inom så lönar sig god design. Ni behöver en snygg logga som sätter tonen. Fundera på vilka färger som signalerar det ni vill säga. Grönt signalerar till exempel miljömedvetenhet medan blått har blivit en symbol för kommunikation. Ta gärna en designer till hjälp för att skapa en snygg logga och anlita ett proffs för att bygga er hemsida, särskilt om ni ska bedriva e-handel.

Nästa steg är att skapa trevliga trycksaker. Era visitkort och flygblad behöver se proffsiga ut om någon ska våga handla av er. Skaffa gärna unika etiketter med er logga som ni kan sätta på paketinslagningar, papperspåsar och annat.

Satsa på god kommunikation

En sak som verkligen skiljer nybörjarna från proffsen är sättet de bemöter sina kunder. Svara snabbt på mejl och var tillgänglig för era kunder. Gör det tydligt när ni kommer att återkomma om det är något ni behöver kolla upp och håll er sedan till det. Undvik missförstånd genom att läsa igenom mejl och annan kommunikation noga innan ni skickar. Se även till att undvika stavfel och liknande.

Även i produkttexter och annan information på hemsidan behöver ni tänka på hur ni kan förmedla rätt tankar till kunderna. Vad behöver man få veta innan man handlar? Att kolla in vad konkurrenterna skrivit är ett utmärkt sätt att förbättra sina texter. Men tänk på att kolla in konkurrenter som ni beundrar och skulle vilja vara som, inte andra nybörjare som inte har bättre koll än ni har.

När det gäller nystartade företag så är detaljerna oerhört viktiga. Ni måste visa kunderna att det går att lita på er och dessutom ge dem en härlig känsla av att handla av er. Därför behöver varje liten sak i hela köpprocessen vara genomtänkt och ge mersmak. Det är dessutom så ni får kunderna att berätta för andra om företaget.

Platsannonser