Sponsrat Sponsrat

CELLINK lanserar C.WASH, ett innovativt vätskehanteringssystem för automatiserad mediumbyte i mikroplattor

Uppdaterad 2020-10-21
Publicerad 2020-10-21

Idag lanserar CELLINK C.WASH, ett innovativt vätskehanteringssystem för mediumbyte med hjälp av spetsfri tvättning av magnetiska beads inom i cellodling. Bland annat kommer C.WASH att användas inom high-throughput COVID-19-testning och forskning. C.WASH erbjuder en kontaktfri metod för att utföra komplexa tvättuppgifter, vilket möjliggör automatiserad och reproducerbar tvätt av mikroplattor med hjälp av centrifugering. Tekniken förbättrar arbetsflöden genom att minska kostnaderna och spara tid vid high-throughput screening, cellbaserade analyser och magnetiska bead-baserade nukleinsyraextraktioner.För att få ut C.WASH på marknaden har CELLINK tecknat ett licensavtal med AusBio Laboratories Co Ltd. för att använda deras teknik i systemet. Produkten distribueras exklusivt över hela världen av CELLINK-gruppen och kommer att säljas under varumärket cytena som en del av affärsområdet Liquid Handling & Bioprocessing. C.WASH kommer att bredda CELLINKs produktportfölj för applikationer inom läkemedelsforskning, analys av enskilda celler och Next Generation Sequencing.”Vi är stolta över att lansera C.WASH och att samarbeta med AusBio. Detta är ett stort steg framåt för affärsområdet Liquid Handling & Bioprocessing och vi fortsätter att bryta barriärer och förse life science-branschen med  högeffektiva arbetsflöden inom high-throughput screening och bibliotekspreparation för sekvensering.

— Jonas Schöndube, Business Area Manager på CELLINK och CEO på cytena GmbH

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Gatenholm, CEO                                                            Gusten Danielsson, CFO                             
Telefon (Sverige): +46 73 267 00 00                                       Telefon (Sverige): +46 70 991 86 04      
Telefon (USA): +1 (650) 515 5566                                           Telefon (USA): +1 (857) 332 2138
Email: eg@cellink.com                                                              Email: gd@cellink.com       

                      

Denna information publicerades, med ovanstående kontaktpersoners tillåtelse, den 21 oktober 2020. 11:30 CET.

Om CELLINK

CELLINK grundades 2016 och är ett globalt Life science-företag som erbjuder teknologier, produkter och tjänster för att skapa, förstå och bemästra biologi. Inom applikationsområdena bioprinting, Single cell omics, CLD and diagnostik utvecklar och marknadsför företaget innovativa teknologier som möjliggör för forskare inom Life sciences att kultivera celler i tredimensionella miljöer, utföra high-throughput drug screening samt bioprinta mänskliga organ och vävnader för farmaceutiska och kosmetiska tillämpningar. CELLINKs produkter används i fler än 1500 laboratorier i över 55 länder, inklusive världens topp 20 läkemedelsföretag och har blivit citerade i över 150 publikationer. CELLINK skapar framtidens sjukvård.

Besök www.cellink.com för att läsa mer. CELLINK är noterat på Nasdaq Stockholm Main Market under CLNK B.

Om AusBio Laboratories Co Ltd.

AusBio grundades 1992 och är en veteran inom biotech-branchen kända för sin innovation och integration med fokus på utveckling och kommersialisering av plattformsteknologier för sjukdomsscreening, diagnos och övervakning inom en rad olika medicinska discipliner. AusBio har tillhandahållit över 2000 enheter automatiserade vätskehanteringsinstrument som täcker majoriteten av alla blodbanker samt kliniska och kriminaltekniska laboratorier i Kina.

Läs mer på www.ausbio.com.

Platsannonser