Sponsrat Sponsrat

Bra att använda simglasögon

Simglasögon är bra att använda, både för barn och vuxna. Det finns dock olika typer av simglasögon som passar bra för olika saker. Det finns simglasögon för träning, tävling, triathlon, swimrun så väl som särskilt anpassade simglasögon barn. För bästa simupplevelse är det bra att välja rätt modell av simglasögon. Hos Sveriges största simbutik finns det ett bra utbud av detta så väl som det mesta inom badkläder och badutrustning.  

Uppdaterad 2021-01-08
Publicerad 2021-01-04
Olika typer av simglasögon

Utbudet på simglasögon varierar var du köper dem. Dock är det vanligt att hitta träningsglasögon, tävlingsglasögon, simglasögon med optisk lins, simglasögon till barn och så vidare. När det gäller träningsglasögon så är dessa bekväma att bära. Det eftersom man ofta har dem på sig. Det är bra att välja ett par med bra passform. När det gäller tävlingsglasögon, så är det bra att även de har bra passform, men de ska även vara så att de ger minimalt motstånd i vattnet. De måste även sitta bra i både starten och i vändningarna. Om du har synfel och annars bär glasögon kan det vara bra att välja simglasögon med optisk lins.

Simglasögon för barn

När det gäller simglasögon för barn, så finns det ofta olika storlekar för olika åldrar. För barn mellan 2–6 år så är det viktigt att de håller tätt. De ska vara mjuka och bekväma och sitta bra. Dessa ger en vana av att ha på sig simglasögon. Det handlar mest om att skydda ögonen i denna ålder. För barn mellan 6 och 14 år finns det bra simglasögon för simträning så väl som det finns för lek och skoj. Ofta kan dessa passa vuxna med, om de har mindre ansikte.  

När behövs simglasögon?

Simglasögon kan användas i bassäng så väl som i sjöar eller hav. Många simskolor tillåter att dessa användas med under lektionerna. Fördelen med ett par simglasögon är att de skyddar barnens och dina ögon från klor så väl som vattnet. De hjälper även till så att man kan se bättre under vattnet. Du kanske tänker det är bättre med cyklop, men det beror på. Om barnen bara leker i vattnet ute, eller på solsemestern kan det vara lika bra med ett cyklop, men under simträning är det viktigt att de inte är i vägen. Då passar det bättre med simglasögon.

Viktigt att kunna simma

Det är bra att lära sina barn redan i en tidig ålder att simma, eftersom det är en livsviktig kunskap att ha. Det är idag allt för många vuxna som dessvärre inte kan simma. Men även de kan gå i simskola på äldre dagar. Du kan ge barnet vattenvana redan då den är bebis, först i badkar sedan bassäng. Sedan är det bra att tidigt skriva in dem på en simskola. Även om simträning ingår sedan då de börjar skolan är det bra om de redan har dessa kunskaper. Det är aldrig för tidigt att lära barnen att simma, då det är viktigt att kunna det om man ramlar i vattnet.  

Platsannonser