Sponsrat Sponsrat

Boxflow i tillväxt - etablerar nytt lager

Uppstickaren Boxflow tar nu nästa kliv i sin tillväxtresa genom att etablera deras tredje logistikfastighet. 

Uppdaterad 2020-06-29
Publicerad 2020-06-29

Det nya lagret uppförs med mycket goda förutsättningar och ligger i Östra Ljungby. Nyetableringen är på 23 000 m2 . Detta blir bolagets tredje logistikfastighet och innebär att de totalt driftar över 35 000 m2. 

“Med vårt nya lager kommer vi satsa på optimala distributionslösningar och automation. Vi har redan lyckats fylla fastigheten med mer än hälften med kunduppdrag vilket är en stor trygghet, samtidigt som det ger oss en bra chans att vidareutvecklas” säger Oscar Andersson, VD på Boxflow. 

Boxflows grundare har en lång och gedigen erfarenhet från logistikbranschen. Verksamheten grundades under 2018 med målet att göra framtidens lagerhantering automatiserad och de erbjuder ett komplett erbjudande för företag under förändring. Deras tjänster inkluderar tredjepartslogistik, 

Staffing Solutions och Logistics Consulting. 

När det kommer till bemanning så erbjuder Boxflow logistikentreprenad, där de tar fullt ansvar för allt från produktivitet, kvalité och utveckling. Boxflow täcker också extrapool för kortare perioder och heltidslösningar för långsiktig inhyrning av personal. I dagsläget har Boxflow omkring 100 anställda, där ca 80 procent arbetar med bemanning och 20 procent inom tredjepartslogistik. I samband med nyetableringen planerar Boxflow också att nyanställa ytterligare 100 personer. 

Ett annat viktigt område för Boxflow är automatisering. De vill hjälpa sina kunder att själva inse när det dags att sätta igång med automatisering och hur det ska gå till, samt i vilken omfattning. Eftersom ingen verksamhet är den andra lik så går det inte ge en färdig mall på förhand som passar alla. För Boxflow är det viktigt att helt förstå sig på kundens verksamhet och därför sätter de stor vikt vid att genomföra en logstikanalys som kan hjälpa kunden till bättre insikter om när det är rätt tillfälle för automation samt hur besparingspotentialen ser ut. 

 

Pressansvarig

Oscar Andersson, VD Boxflow

Tel: 0708 – 79 03 31 

Mail: oscar@boxflow.nu

Platsannonser