Sponsrat Sponsrat

Bokfreak.se - Konsumtion av ljudböcker ökar bland svenskarna

En tredjedel av landets internetanvändare använder sig av ljudböcker enligt en undersökning av ”Svenskarna och Internet”. På endast fyra år har konsumtionen dubblerats. Bokfreak.se har noterat ett ökat intresse under se senaste månaderna, och intresset är något som även håller i sig kring julhandeln.

Uppdaterad 2021-01-15
Publicerad 2021-01-15

En utav tre internetanvändare konsumerar digitala böcker enligt uppgifter från ”Svenskarna och Internet”. Flest lyssnare återfinns bland de yngre från 12 år och upp till 45 år, där drygt 4 ut av 10 använder sig av ljudböcker regelbundet.

En ljudbok är en bok som har lästs in till en ljudfil. Bokfreak.se bedömer att ljudböckernas ökade popularitet hänger ihop med att de ständigt blir allt mer tillgängliga. Idag har cd-skivorna nästan övergetts helt och hållet för att istället laddas ned som bok eller för att direkt lyssning genom de olika ljudbokstjänsterna. Med en smartphone kan man konsumera ljudböcker var och när som helst man önskar. En stor fördel är att man även kan göra det samtidigt som man sysselsätter sig med något annat vid sidan om.

  • Många tycker att det är meningsfullt och stimulerande att lyssna på ljudböcker. Vi har märkt att den digitala konsumtionen av böcker ökat stadigt bara under de senaste åren. Det kan ha att göra med att ljudböckerna är mer tillgängliga idag. Tack vare våra smartphones kan vi konsumera ljudböcker när vi är på språng. Vi hoppas även att trenden med ljudböcker även håller i sig i framtiden, säger pressansvarig på Bokfreak.se

Bokfreak.se är en sajt som ägnar sig åt både e- och ljudböcker. Bokfreak har samlat allt ifrån recensioner, tips samt nyheter om det senaste inom den digitala bokvärlden på webbplatsen. De har även sammanställt tester om de bästa ljudbokstjänsterna på den svenska marknaden för att göra det enklare att välja tjänst.

 

Presskontakt:

Frida Engstrom

info@prdirekt.se

Platsannonser