Sponsrat Sponsrat

Black Friday 2019 – ett av de bästa tillfällena på året att byta mobilabonnemang

Black Friday står för dörren och även i år väntas den massiva rean bli ännu större i svensk historia. Det finns många slantar att spara - speciellt om du planerar att byta mobilabonnemang.

"Vi har tittat på prisutvecklingen under de senaste 12 månaderna och att köpa ett nytt abonnemang under Black Friday är verkligen smart", säger Fredrik Falkengren, Marknadsanalytiker på surf.nu.

Uppdaterad 2019-11-12
Publicerad 2019-11-12

Black Friday infaller alltid dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving, fjärde torsdagen i november. I år, 2019, infaller dagen den 29 november. Till många konsumenters lycka så har vissa återförsäljare valt att förlänga Black Friday till en hel vecka med rabatter, Black Week. Under 2019 inträffar Black Week under dagarna 24–29 november.

Black Friday ligger så pass tätt på julhandeln att många svenskar har börjat upptäcka möjligheten att kunna handla sina julklappar till reapriser. Svenskarna handlade för så mycket som 6,6 miljarder 2018 – vilket är en ökning med 20 procent från året innan. Under förra årets Black Week jämförde lika många abonnemang hos jämförelsesajten Surf.nu som det normalt görs under en månad. Det sägs också vara ett av de bästa tillfällena på året att byta mobilabonnemang.

"Även om bra kampanjer kan förekomma vid andra tillfällen under året, så var de sällan bättre än de priserna som erbjöds på mobilabonnemang under Black Friday", säger Fredrik Falkengren, Marknadsanalytiker på surf.nu.

Vilka operatörer ska man hålla koll på inför Black Friday?

Surf.nu listar operatörernas bästa Black Friday erbjudanden. Framförallt så är det bra att hålla koll på operatörer som: Hallon, Halebop och Comviq då deras Black Friday erbjudanden brukar vara vassa. Men även Telenors Black Friday erbjudande kommer att vara intressanta i år, och även Tele2 och Telias kommer ha fina rabatter.

Vilka mobiltelefoner kan vara värda att spana in under Black Friday?

"När det gäller mobiltelefoner är jämförelsen svårare, då prisrotationen är så stor. Men vi har sett att priserna ofta är ganska normala, men att företagen under Black Friday ger bort kompletterande produkter såsom Playstation (Sony), surfplatta (Samsung) och hörlurar (Apple)", meddelar Fredrik Falkengren.

Surf.nu förutspår att Samsungs mest sålda mobil under Black Friday 2019 blir nya Galaxy S10. Det är definitivt en mobiltelefon att hålla utkik efter. Du väntas även kunna hitta fyndpriser på iPhone 11, iPhone XS och Iphone XS Max. Surf.nu kommer lista alla mobiloperatörers Black Friday erbjudande så att det kommer vara det lättaste sättet att se alla erbjudanden. Ett tips till den som inväntar Black Friday, är att hålla utkik på om den produkt som du vill köpa finns på rea redan på Black Week för att undgå att den blir utsåld.

Om företaget

Surf.nu är en ledande prisjämförelsesajt inom mobiltelefoni. Sedan 2014 har vi erbjudit kostnadsfri rådgivning och jämförelsetjänster för mobilabonnemang. Vi listar idag välkända operatörer och har ett stort antal besökare från hela Sverige.

Kontaktinformationen till pressansvarig

Fredrik Falkengren, Marknadsanalytiker Telekom

fredrik.falkengren@surf.nu 

Platsannonser