Sponsrat Sponsrat

Bilägare har nu större möjlighet att spara pengar på reparationskostnader

Uppdaterad 2019-11-12
Publicerad 2019-11-12

Det har blivit en smula billigare att vara bilägare. Med det menas att bilägarna själva kan gå in och påverka kostnaden för underhåll. Det kan göras genom en nyutvecklad plattform kallad AUTODOC Club där bilägare har tillgång till flera tusen ”gör-det-själv”-vidoer som berättar i detalj hur bilen kan repareras på olika sätt. Det betyder att bilägare lättare själv kan ta sig an reparationer de själva menar att kunna klara av.

Användarvänlig plattform

Tanken är att det ska vara enkelt för bilägarna att använda plattformen och att de lätt ska kunna söka fram den nödvändiga manualen eller instruktionsvideon till just den reparation som ska göras. Om det inte finns någon video är det möjligt att efterfråga och en sådan instruktionsvideo läggs till i plattformen.

Lätttillgängliga reservdelar

En annan del av plattformen som gör reparationen enklare när bilägaren själv ska utföra reparationen är att denne inte behöver gå ut på nätet och leta efter reservdelar. De ligger inne som en integrerad del av plattformen så att de på ett enkelt sätt kan sökas fram.

Instruktionsvideor

Om bilägaren utför samma reparation flera gånger om finns det även en funktion som gör det möjligt att spara de mest använda instruktionsvideorna. Om en bilägare ofta ska byta lampa på sin bil så är det därmed möjligt att snabbt gå in och hitta denna video.

Denna plattform gör alltså att bilägare med lite vilja och ”knofett” kan spara pengar. Byte av lampor eller byte av sommardäck till vinterdäck eller till och med påfyllning av olja har helt plötsligt blivit betydligt enklare. Det återstår att se vad mekanikerna runt om i landet säger till denna nya bilägarvänliga plattform. Kanske är det de mera avancerade reparationerna de ska börja rikta in sig på? Byte av motor är kanske inte det första man ger sig på som vanlig bilägare.

Platsannonser