Sponsrat Sponsrat

Australian Bodycare

Uppdaterad 2020-06-03
Publicerad 2020-06-03

Har du bekymmer med din hud? Då har vi lösningen. Australian Bodycare erbjuder en rad produkter som hjälper mot din hud. Hur?

 

Svaret är Tea Tree Oil.

I ett vackert naturområde i Australien finns hemligheten bakom problemfri hud. En hemlighet som australienska aboriginer har känt till i flera århundranden, nämligen Tea Tree Oil. Naturens hemliga vapen kan nu ingå i din dagliga hudvårdsrutin hemma i badrummet. Australian Bodycare har utvecklat en rad olika produkter med tea tree olja som effektivt botar och förebygger olika hudåkommor, utan att irritera huden.

Produkterna är avsedda för hela familjen. De förebygger och löser de vanligaste hudproblemen, samtidigt som de är skonsamma mot huden. Vårt mål är att hjälpa svenskar till att bygga en frisk hud. Därför engagerar vi oss aktivt i att ge våra kunder goda råd och instruktioner i form av enkla guider med dagliga rutiner.

Historien bakom ”Healing Ground”

Under årtusenden har tea tree oils helande egenskaper varit kända. Australiens ursprungsbefolkning, aboriginerna, har genom generationer känt till detta vackra träds helande egenskaper. Enligt legenden förvandlades sjöarna som var omringade av tea tree träd till antiseptiska bad när löven från träden föll ner i dem. Den lokala aboriginbefolkningen badade i de naturligt helande sjöarna för att bota olika hudåkommor – som exempelvis hudinfektioner, brännskador, sår och insektsbett.

Området med Tea Trees kallades av urinvånarna för ”Healing ground”.

Tea tree oil utvinns ur löven från det australiska trädet Tea Tree, officiellt känt med namnet Melaleuca Alternifolia. Trädet växer i ett begränsat område i den nordöstliga delen av New South Wales i Australien. Trädets naturliga livsmiljö är ett låglänt träsk- och regnsskogsområde. Det var detta område som den lokala stammen Bundjalung kallade för ”Healing ground”.

Vad är Tea Three Oil?

Den ursprungliga eteriska oljan Tea Tree Oil är en genuin naturprodukt som har avgudats och använts i Australien i många århundranden. Dess speciella egenskap är att den är bakteriedödande, och botar därför effektivt många olika hudåkommor.

Australiens ursprungsbefolkning, aboriginerna, har under århundrande (eller kanske årtusenden) känt till Tea Trees bakteriehämmande egenskaper. De har använt dessa löv som medicin för att behandla en mängd olika åkommor i århundrande. Tea Tree Oil vann allmänt erkännande av den övriga australienska befolkningens, och 1920 blev dess antiseptiska effekter dokumenterade för första gången. Efter detta spreds nyheten om oljans positiva egenskaper till andra delar av världen, och idag används Tea Tree Oil av människor världen över.

Om Australian Bodycare

Australian Bodycare har varit ett ledande varumärke inom hudvårdsbranschen sedan 1992. Vår vision är densamma som när vi startade – att vara ledande inom problemlösande hudvård och erbjuda svenskar en bättre livskvalitet.

Vår vision:

Vårt mål är att hjälpa människor att få en friskare hud och lindra hudproblem. Det är därför vi arbetar med enkla guider för att hjälpa våra kunder. Våra produkter är lämpliga för hela familjen: de löser och förhindrar de vanligaste hudproblemen - och är också mycket skonsamma mot huden. Våra produkter innehåller naturliga råvaror av högsta kvalitet, som är perfekta för att lösa ett specifikt problem.

Platsannonser