Sponsrat Sponsrat

ÅRETS BÄSTA GLOBALFOND 2020 HAR TILLDELATS Swedbank Robur Globalfond

Utmärkelsen Årets Fonder delas ut av Fondmarknaden.se i 10 kategorier samt för Årets fond, Årets fondbolag och Årets nykomling. Arbetet med att ta fram vinnarfonderna har pågått under slutet av 2020, det är hård konkurrens och kriterierna vi tittar på är bland annat avkastning under 2020 samt genomsnittsavkastning de senaste 36 månaderna, risknivå och sharpekvot.

Uppdaterad 2021-01-27
Publicerad 2021-01-27


Vi kan idag avslöja vinnaren i kategorin Årets Globalfond! 
Priset går till Swedbank Robur Globalfond med motiveringen;

Vinnaren för årets globalfond är en riktig veteran och fonden har varit med ända sedan 1994. Man har i år överträffat både sitt jämförelseindex och kategorisnittet med råge. Fonden investerar i både små och stora bolag och har en stor del av portföljen investerat mot tekniksektorn som varit en stark bidragare till årets goda resultat. Bolaget har även en god inarbetad hållbarhetsmodell som genomsyrar hela förvaltningsprocessen. Tittar vi på årets resultat i övriga kategorier, där fondbolaget placerat sig i topp i flertalet andra kategorier så är det ingen överraskning att man tar hem vinsten även i denna breda kategori.

Teknisk data 36 månader: 
Genomsnittsavkastning: 20,93 %    Standardavvikelse: 17,13 %    Sharpekvot: 1,13

 

 

Att bli årets globalfond på fondmarknaden.se är ett bevis på att vår långsiktiga integrerade hållbara förvaltningsprocess skapar god avkastning för fondandelsägarna. Fonden har presterat väl under året då fondens innehav inom innovation och teknik gynnats av den uppsnabbade digitaliseringen. Det är extra glädjande att ha gynnat andelsägarna genom att undvika traditionella industrier såsom fossila bränslen för att istället välja in bolag som bidrar till en hållbar framtid genom att investera i förnybar energi, effektiviserande mjukvara, och nanochip-produktion, säger Kristofer Barrett, förvaltare Swedbank Robur Globalfond.

Mer information och intervjuer med vinnarna finns på https://www.fondmarknaden.se/AretsFonder2020.aspx

Årets fonder är ingen köprekommendation. Investeringar i fonder innebär alltid en risk. Utvecklingen kan gå både upp och ner och historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. 

Platsannonser