Sponsrat Sponsrat

Allt fler ökar värdet på sina hus

Sponsrat innehåll

För många är deras bostad det största kapitalet som de har, och det gäller att vårda det väl. På senare tid har intresset för att renovera vuxit sig större och större. Genom att göra huset mer attraktivt ökar man värdet på sin bostad och tryggar sin ekonomi. Det finns många olika sätt att göra detta. Det kan vara allt från att måla om och lägga nya golv till att bygga ett attefallshus på tomten som man kan hyra ut.

Uppdaterad 2020-12-16
Publicerad 2020-12-15

Tanken är att både göra huset trevligt att bo i, men även att det ska kunna säljas för mer om man i framtiden bestämmer sig för att flytta. När vi nu spenderar mer tid hemma blir det allt viktigare att hemmet är en ljus och trivsam miljö, och därför målar många i ljusa färger samt satsar på stora fönster. Många väljer även att sätta in en dubbel altandörr för att både släppa in mer dagsljus och kunna öppna upp mot trädgården, där allt mer tid spenderas.

Sätt dig in i hur köparen tänker

Vilka renoveringar som skulle öka värdet på just ditt hus beror helt på vem som skulle kunna tänka sig att flytta in där. En barnfamilj har andra behov än ett ungt par som letar efter sin första gemensamma bostad. Men generellt kan man ändå tänka att det är smart att ge huset något som gör just det speciellt. Det skulle kunna vara ett hemmaspa, eller kanske ett härligt trädäck där man kan umgås på sommaren.

Tänk efter vad du själv skulle vilja se om du gick på husvisning. Du kan också fråga vänner och bekanta vad som gjorde att de föll för sina hus. Möjligen får du förslag som du aldrig hade kommit på själv. Det kanske är en riktigt praktisk hall som behövs i stället för en bastu, eller så kan ni behöva sätta upp väggar som tidigare slagits ner för att få till fler rum.

Var realistisk

En sak som är bra att vara medveten om är att ett hus bara är värt vad någon är villig att betala för det. Det behöver du tänka på när du väljer hur mycket pengar du ska investera i renoveringar så att du inte går back när du väl säljer huset. Titta på vad andra hus i ditt område säljs för och vad de har som inte ditt hus har.

En sak som många tänker kan höja värdet är att sätta in ett badkar, men det har visat sig att det inte alls gör särskilt stor skillnad för hur mycket hus säljs för. Titta i stället på mer långvariga saker att förbättra på huset, saker som köparen kanske inte vill göra själv.

Platsannonser