Sponsrat Sponsrat

Allt du ska veta om kreditkort

Att handla på kredit hör idag till ett av de vanligare betalningssätten bland svenskarna. Det finns många fördelar och förmåner med ett kreditkort. Men hur hittar man rätt i kreditkorts-djungeln när det finns så många olika kreditkortsföretag? PlaceraPengar.nu har sammanställt sina bästa råd och tips som hjälper dig att välja rätt.

Uppdaterad 2019-10-03
Publicerad 2019-10-03

Kreditkortet har blivit ett populärt betalningssätt. Det är ett smidigt när du till exempel har höga räkningar att betala, vid reparationer eller när du köper du köper dyra elektronikprylar. Kreditkortet är mycket lämpligt att använda som en buffert för att lösa större utgifter på en kort tidsperiod. Ibland finns det helt enkelt inte pengar på kontot för oförutsedda utgifter och du kanske inte kan vänta till slutet av månaden när lönen kommer.

Kreditkort utan årsavgift

Ett kreditkort utan årsavgift gör dessutom att affären blir ännu mer fördelaktig. Det gör det bättre än ett vanligt bankkort som du betalar en årlig avgift för. Därför är det alltid en god idé att välja ett kreditkort helt utan årsavgift eller med låg årsavgift.

Viktigt att ha i åtanke är att du behöver klara av kreditkortsräkningen som kommer i slutet av månaden. Kreditkortet bör användas som ett kortsiktigt betalningsmedel och du ska aldrig använda det för att betala av andra skulder. Störst fördel med kreditkortet får du när du betalar tillbaka pengarna inom den räntefria perioden. Sköter du allt som du ska så ger ett kreditkort mycket valuta för pengarna.

Många goda förmåner

Utöver att du kan handla på kredit så får du också en rad förmåner. Anledningen till att kreditkortsföretagen erbjuder förmåner är för att öka kundlojaliteten då konkurrensen har ökat bland kreditkort. Många kreditkortsföretag erbjuder även cash-back och bonusar. Cash-back betyder till exempel att du får tillbaka på det du handlar och denna förmån är normalt på 0,5 - 2% på dina köp. Det kan till exempel vara när du köper mat, bensin eller resor.

Vissa kreditkortsföretag ger även rabatt på resor, och en del flygbolag har egna kreditkort där du får rabatt när du bokar flygresa via dem.

Bonus kan till exempel betyda att du får poäng varje gång du handlar på ditt kreditkort. Beroende på vilket typ av kreditkort du använder så kan du sedan lösa in poängen mot matrabatt, bensinrabatt, flygbiljetter, värdecheckar, fondandelar m.m.

Jämför olika kreditkort

Jakten på det bästa kreditkortet med förmåner är populärt. Det är inte lätt att hitta rätt då det finns en ett helt hav av olika kreditkort att välja mellan. Dessutom har alla människor olika behov och vanor. När du ska jämföra kreditkort så finns det många faktorer att titta på. Några viktiga punkter som kan hjälpa dig att välja kreditkort är följande:

  • Effektiv ränta på din kredit
  • Den årliga avgiften för kortet
  • Längd på den räntefria perioden
  • Vilka bonusar, poäng och förmåner har kortet?
  • Försäkringar
  • Fakturaavgifter och aviseringsavgift
  • Valutapåslag
  • Uttagsavgifter
  • Uttagsbegränsningar
  • Finns sparränta på kortet?

För mer läsning och detaljer om de bästa kreditkorten kan du läsa vidare på sajten PlaceraPengar.nu.

Om företaget:

PlaceraPengar.nu hjälper dig att hitta bästa placeringen för dina pengar. Vi har sedan 2012 erbjudit kostnadsfria jämförelser, topplistor, guider och artiklar inom privatekonomi.

Kontaktinformationen till pressansvarig:

Robin, ansvarig för PlaceraPengar.nu

Platsannonser