Sponsrat Sponsrat

Aktiv Miljö AB - “ allt fler verksamheter prioriterar hälsan på arbetsplatser ”

En sadelstol har många fördelar, och allt fler av dagens moderna verksamheter byter ut sina traditionella kontorsstolar mot aktiva stolar.  

Uppdaterad 2020-07-06
Publicerad 2020-07-06

Idag finns det många olika alternativ att välja mellan när det kommer till att aktivera rygg- och bålmuskulaturen och som hjälper till att göra våra kroppar starkare. Ett bra val är den så kallade sadelstolen - som har fått sitt namn för att man sitter i en “ryttarställning” och att den uppmanar till en ställning där du sitter rakt. Våra förfäder spenderade med största sannolikhet inte tid sittandes i moderna stolar under många arbetstimmar, mer troligt är det att jägarfolk spenderade flera timmar i sadeln. 

Företaget Aktiv Miljö har lång erfarenhet av att sälja ergonomiska kontorsmöbler och har ett brett sortiment att välja på. En av deras mest populära sadelstolar kommer från det välkända märket Salli som har hela 30 år på nacken. Alla deras olika modeller har gemensamt att de minskar spänning i skuldermuskulaturen, höfter och skuldror samtidigt som de förbättrar blodcirkulationen i benen. Med sadelstolar från Salli kan du smidigt vinkla stolen framåt så att det blir ännu lättare att sitta bra. 

"Allt fler verksamheter väljer numera att prioritera de anställdas hälsa på arbetsplatsen, och vi har börjat se en trend av att de kompletterar eller helt byter ut sina arbetsstolar mot bättre alternativ. En av våra mest populära sadelstolar på Aktiv Miljö genom tiderna är den ergonomiska Salli Multiadjuster som har en smart vinklingsbar sits som underlättar en korrekt sittställning”, säger pressansvarig. 

Att tillämpa aktivt sittande är inte helt till en början, och det kan ta tid att lära sig att sitta i balans och att aktivera ryggmuskulaturen. Hållningen blir bättre så snart bäckenet blivit starkt och när de bålmuskulaturen sedan börjar arbeta så ökar också blodcirkulationen, vilket leder till att du blir klarare i huvudet och mer produktiv. En aktiv stol bör endast till en början användas någon eller ett par fåtal timmar om dagen tills kroppen vant sig vid den nya sittställningen. 

 

Presskontakt:

Daniel Nord

Platsannonser