Sponsrat Sponsrat

Adverty inleder partnerskap med USA-baserade Smaato för att accelerera försäljningen av in-app-annonser

Adverty AB (publ) meddelar att ett samarbete inletts med USA-baserade Smaato, en programmatisk annonsplattform som levererar annonser till mobila spel och applikationer. I och med integreringen av plattformarna får Smaatos breda och globala nätverk av medieköpare och annonsörer tillgång till Advertys nya sömlösa annonsytor i stor skala.

Uppdaterad 2019-12-04
Publicerad 2019-12-04

Adverty meddelar idag att ett partnerskap inleds med USA-baserade Smaato, en global programmatisk plattform som används av stora varumärken och medieköpare för att specifikt nå annonsytor inom mobilspel och applikationer. Avtalet ger Smaatos kunder på köpsidan storskalig tillgång till Advertys unika sömlösa in-game-annonsytor, samtidigt som Adverty kan etablera sig mot globala annonsörer som vill annonsera inuti spel.

Den programmatiska annonseringen omfattar allt större summor och dominerar nu det digitala medielandskapet. Nästa år förväntas 69 procent av medieköpen vara programmatiska och det sammanlagda marknadsvärdet kommer för första gången att överstiga 100 miljarder dollar, enligt en nyligen presenterad marknadsprognos från Zenith [1]. Samtidigt är den mobila in-app-plattformen mer populär än någonsin inom digitala medier (definierade som annonsytorna på webb och inom appar på PC- och mobilsidan), enligt MindSea [2].

Den här bilden bekräftas av centrala aktörer i branschen, som beskriver programmatisk mobil in-app-annonsering som det bästa sättet för varumärken att hitta, engagera, nå fram till och förstå den generation av konsumenter som idag betraktar mobilsidan som det grundläggande.

“Vi är mycket glada att kunna erbjuda våra globala köpare Advertys nya annonsformat. På de flesta mogna marknader tillbringar genomsnittskonsumenten över tre timmar per dag inuti appar, och Advertys annonsytor ger både storskalighet och en möjlighet för konsumenten att se annonsen hela spelupplevelsen igenom”, förklarar Glenn Fishback, Chief Revenue Officer på Smaato. ”Vi ser deras sätt att erbjuda varumärkesannonser utan att vara påträngande som ett unikt erbjudande till annonsörer som vill dra maximal nytta av in-app-fördelarna”.

Smaato grundades 2005 och har sitt huvudkontor i San Francisco. Ytterligare kontor finns i Berlin, Hamburg, New York, Shanghai och Singapore. Partnerskapet ligger helt i linje med båda företagens in-app-fokuserade verksamhet, och Smaatos utbyggda försäljningsorganisation i nyckelregioner bidrar till att skapa den medvetenhet som behövs för att varumärken ska förstå Advertys nya annonsformat och vilja satsa på det.

“Smaatos strategi när det gäller programmatisk annonsering, att fokusera helt på in-app-sidan, stämmer perfekt överens med vad vi siktar på när vi utökar våra försäljningsinsatser och ger oss in på nya marknader. De varumärken som Smaato arbetar med är vana att annonsera inuti appar och spel på mobilplattformen. Vi tror att steget över till vårt nya annonsformat kommer att vara okomplicerat”, säger Kenny Spångberg, Chief Revenue Officer på Adverty.

[1]
https://mumbrella.com.au/55-of-australias-digital-media-this-year-was-programmatic-but-growth-will-be-hindered-by-privacy-and-supply-chain-concerns-607909 

[2]
https://mindsea.com/app-stats/


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Niklas Bakos, VD
Telefon: +46 703 66 96 46
E-post: nb@adverty.com


Denna information är sådan information som Adverty AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 december 2019.

Mangold Fondkommission AB, tel. nr. +46 8 5030 1550, är bolagets mentor och likviditetsgarant på NGM Nordic MTF.


Om Adverty

Adverty sammanför varumärken med människor vid rätt tid och plats genom sin revolutionerande displayannonseringsteknik byggd för spel. Plattformen låter kreatörer och utvecklare monetärisera fullständiga upplevelser med icke-påträngande, lättintegrerade, sömlösa annonser. Adverty är grundat 2016 med huvudkontor i Stockholm. Mer information på www.adverty.com.

Platsannonser