Finans

"Bra tidpunkt för både Ratos och mig"

Ratos vice vd Bo Jungner berättar om beslutet att lämna riskkapitalbolaget och vad han vill göra härnäst.

Uppdaterad 2016-11-16
Publicerad 2016-11-16

I måndags blev det känt att Ratos vice vd Bo Jungner lämnar riskkapitalbolaget efter snart nitton år. Beskedet kom samma dag som Ratos nye vd Magnus Agervald tillträdde på sin post.

– Jag har varit nästan nitton år på Ratos och då tyckte jag att det var dags att göra något nytt. I och med att det kom en ny vd nu så kan det vara en bra tidpunkt för både Ratos och för mig att jag lämnar, säger Bo Jungner när Realtid.se når honom på onsdagsmorgonen.

Bo Jungner har haft posten som vice vd sedan 2011. Vid sin sida har han haft vice vd Henrik Blomé som avviserade sitt avsked redan i juni år och samt lämnar efter årsskiftet. Nyheten om Blomés avsked kom i samband med att tidigare vd:n Susanna Cambell lämnade sin post. Innan Susanna Cambell arbetade Bo Jungner med dåvarande vd Arne Karlsson.

Som Ratosveteran med sina snart 19 år i bagaget kan det vara svårt att planera för framtiden utan bolaget. Bo Jungner vet ännu inte vad som händer när han lämnar riskkapitalbolaget definitivt i slutet av februari 2017.

– Jag ska vara kvar till slutet av februari och sedan ska jag fundera under våren.

Lutar det åt något eget eller gå till en annan firma?
– Jag vet faktiskt inte. Jag har varit så fokuserad på mitt jobb på Ratos att jag inte har hunnit tänka så långt.

Han är dock säker på att han vill fortsätta i riskkapitalbranschen.

– Ja, jag tycker att det är jätteroligt att jobba med bolagsutveckling. Det är en fantastisk rolig bransch, säger Bo Jungner som även berättar att han fått en del sms och telefonsamtal när Realtid.se frågar om han fått något erbjudande ännu.

Vad kan du säga om din tid på Ratos?
– Det har varit fantastiskt spännande och en fantastisk fin utveckling. Jag har tyckt att det varit jätteroligt på Ratos.

Bo Jungner har arbetat inom finansbranschen sedan 1983 då han arbetade på SEB/Enskilda under tretton år. Därefter gick han över till Brummer & Partners där han arbetade under två år. Han har varit anställd på Ratos sedan 1998.

Med 20 år i branschen, vad har förändrats under den här tiden?
– Den har blivit mycket mer professionaliserad och det har blivit en yrkesgrupp, vilket det inte var för 20-30 år sedan. Nu är riskkapitalbranschen en egen bransch och det var det inte på den tiden. Konkurrensen är så klart hårdare eftersom det finns fler aktörer i branschen och nu med lågränteläget så är det hårdare konkurrens om avkastning.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in