Fonder

"Bra att ha en branschkunnig ägare"

Enter Fonder hoppas tillväxten går snabbt framåt med Pareto som ny storägare.

 

Uppdaterad 2016-03-15
Publicerad 2016-03-15

Förra veckan blev det klart att den norska finanskoncernen köper Orklas andel om 73 procent i aktie- och ränteförvaltaren, förutsatt att Finansinspektionen godkänner affären.

-- En verksamhet som vår måste hela tiden utvecklas och då är det generellt sett bra att ha en branschkunnig och stabil ägare till bolaget. Pareto passar mycket väl in i den bilden, säger Enter Fonders vd Henrik Lindquist till Realtid.se.

Med en ny huvudägare är förhoppningen att fondbolaget kan växa på ett annat sätt än vad som var möjligt under Orklas ägande. Det viktiga är att ägaren har sitt huvudfokus på det finansiella området.

-- Orkla har under de senaste åren valt att koncentrera sig på områden vid sidan om det finansiella. Pareto är ju en betydande aktör inom finansiella tjänster och förvaltning. Det känns väldigt inspirerande för oss att ha en ägare med den kunskapen och intresse för aktiv förvaltning, säger Lindquist.

Hur tillväxten ska se ut framöver och vad som ska fokuseras på gällande till exempel produktutveckling återstår att se. Klart är att Enter fortsätter som ett fristående bolag med det egna varumärket.

-- Jag är övertygad om att Enter kommer att identifiera nya möjligheter i vår marknad framöver. Mer specifika idéer lär vi få återkomma med.

Det nuvarande marknadslägetkommenterar Lindquist med att volatiliteten är ett "uttryck för en slags vilsenhet bland investerare och sparare" men att bättre tider är på väg.

-- Men bilden när det gäller ränteutvecklingen och centralbankernas agerande ser ut att klarna framöver. Både ECB och Riksbanken signalerar att vi nått vägs ände när det gäller negativa räntor. Det ger en bättre vägledning och talar för mer stabila marknader framöver. Sparare och placerare håller ju hög likviditet och i det finns det en kortsiktig potential. Men det viktigaste för aktieportföljerna är att vi identifierar bolag som kan leverera god tillväxt till ett rimlig pris och lägga de dyra och trögrörliga åt sidan, säger han.

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in