Finans Nyhet

Boultbee-konkurs nära

Publicerad

Tvingas sälja gallerior i Västerås för en miljard.

Inom en vecka måste aktiekapitalet vara återupprättat i det brittiska fastighetsbolaget Boultbees verksamheter i Stockholm. Annars kan flera Stockholmsgallerior dras med i en konkurs, skriver detaljhandelsnyhetssajten Market.

Samtidigt köper The Carlyle Group två gallerior i centrala Västerås av Boultbee. Detta trots att Boultbee själva sagt att ingen försäljning varit aktuell.

Värdet på flera av Boultbees köpcentrum har skrivits ned så mycket att skulderna överstigit tillgångarna. Till följd av detta har Boultbee tvingats upprätta kontrollbalansräkning för tre av de svenska dotterbolagen.

Annons

”Bland annat Boultbee (Stockholm) Holding AB som är det övergripande bolaget för stockholmsfastigheterna”, skriver Market.

I Boultbee Stockholm AB upprättades en kontrollbalansräkning den 10 juni 2010, och en eventuell konkurs diskuterades.

Efter att kontrollbalansräkning har upprättats har bolaget åtta månader på sig att återställa aktiekapitalet, annars blir styrelsen personligt betalningsansvarig. Denna frist går ut i nästa vecka, konstaterar Market.

Annons

Enligt Boultbee och dess förvaltningsbolag EFM:s pressavdelning har läget inte förändrats. Bolagets kreditgivare Lehman Brothers lyder själva under konkursförvaltning, vilket försvårat förhandlingar.

Boultbee måste nu antingen hitta en ny finansiär eller skjuta till egna medel för att undvika konkurs.

– Jag har inga kommentarer, säger moderbolagets vd Steve Boultbee till Market.

Annons

Annons