Börs

Börsnotering nära för Nordnet enligt uppgifter

Enligt uppgifter till Dagens Industri har Nordnet börjat uppvakta potentiella nyckelinvesterare inför en börsnotering.

Uppdaterad 2020-08-17
Publicerad 2020-08-17

Nordnets ägare siktar enligt Dagens Industri, DI, på att åter notera nätmäklaren på börsen. Bolaget köptes ut från börsen för 6,6 miljarder kronor år 2017 av riskkapitalbolaget Nordic Capital och Öhmangruppen, vilken kontrolleras av familjen Dinkelspiel.

Anledningen till den ändrade inställningen ska vara den starka utvecklingen på börsen som gör det möjligt för ägarna att få bra betalt för de aktier de säljer vid en notering.

Familjen Dinkelspiel äger 60 procent av Nordnet, privat och genom bolag, bland annat Öhmangruppen. Nordic Capital har 39 procent. Bara 1 procent ägs av styrelseledamöter och medarbetare.

Nordic Capital vill inte kommentera uppgifterna om en börsnotering. Bolaget skriver däremot till DI om Nordnets framgångsrika förändring sedan 2017 och att Nordic Capital tillsammans med Öhmans har investerat i bolagets digitala plattform, ett bredare och vassare produkterbjudande och nya kundupplevelser.

Inte heller Öhmangruppens och Nordnets ordförande Tom Dinkelspiel kommenterar uppgifterna om notering.

I perioden april-juni gjorde Nordnet ett rekordresultat, där rörelsevinsten ökade med 349 procent till 369,1 miljoner kronor, jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Företaget har nu strax över 1 miljon kunder.

Även Avanza har gått mycket starkt och ökade rörelseresultatet i andra kvartalet med 184 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Bolaget har en relativt hög värdering på börsen, med ett P/E-tal på 24,5.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in