Truecaller
Alan Mamedi, vd och grundare, Truecaller. Foto: Truecaller
Börs

Börsaktuella Truecaller tittar på förvärv: "En fördel att ha en likvid aktie"

När Truecaller noteras under fjärde kvartalet siktar det Stockholmsbaserade scaleupbolaget på att ytterligare accelerera tillväxt och tittar även på potentiella förvärv för att komma åt kompetens, säger vd:n Alan Mamedi till Realtid. 

Uppdaterad 2021-09-16
Publicerad 2021-09-15

Som Realtid skrivit står det nu klart att svenska Truecaller noterar sina aktier på Nasdaq i Stockholm under fjärde kvartalet. I samband med noteringen genomför bolaget en nyemission med målet att tillföra bolaget 1 miljard kronor.

– Det är en otrolig rolig dag. Vi har hållt på i tolv år och varje dag har känts som en ny fas. Vi är otroligt stolta över att sätta oss på Stockholmsbörsen. Vi är otroligt stolta av vad vi lyckats åstadkomma och att vi byggt det från Sverige, säger Alan Mamedi, grundare och vd för Truecaller, till Realtid.

Han fortsätter:

– Vi kommer att ta in ungefär 1 miljard i primärkapital och sedan breddar vi ägarbasen ytterligare då befintliga ägare säljer för att nya investerare ska kunna kliva in.

Vilka aktieägare som avser att sälja och hur mycket återstår att se, men minst 25 procent av befintliga aktier ska få byta ägare.

– Alla investerare är bullish och Sequoia och Kleiner Perkins kommer att fortsätta sitta kvar i styrelsen, säger Alan Mamedi.

Det var under 2009 som Alan Mamedi, tillsammans med Nami Zarringhalam, grundade Truecaller i Stockholm.

Omsatte under första halvåret nästan lika mycket som under hela 2020

Truecaller är idag ett lönsamt bolag med en, minst sagt, snabbväxande omsättning. Bolaget är dessutom verksamt på en kommunikationsmarknad som även den fortsätter att växa. Alan Mamedi är förtegen om bolagets värdering, men noterar att intresset från investerare, befintliga som nya, är stort av de anledningarna.

– Vilken värdering vi får återstår att se; utgångspunkten är att marknaden får värdera oss. Men kollar man på våra 'metrics', bland annat omsättning, ebitda-marginal och användartillväxt så tror jag att man ser potentialen i Truecaller. Vi hade en ebitda-marginal om 34 procent under första halvåret och en omsättning om 425 miljoner kronor. Under helåret 2020 omsatte vi 492 miljoner kronor. Dessutom växer marknaden för kommunikation hela tiden och globalt, lägger han till.

Truecaller har redan idag nästan 280 miljoner dagliga användare över hela världen, där Indien står för cirka 70 procent. I Sverige använder cirka 25 procent av alla mobilanvändare Truecallers caller-id-app.

– 70 procent av användarbasen befinner sig i Indien. Vi ser också tillväxt i Indonesien, Malaysia och Latinamerika. Det som är extra kul med de där marknaderna är att de fortsätter att växa med miljontals nya mobilanvändare varje år.

På vilket sätt kommer börsnoteringen hjälpa er uppnå era mål? Hur ska kapitalet användas?
– Vi kommer att accelerera vår användartillväxt och vår omsättning genom att investera i user acquisition. Vi tittar även på framtida förvärv och där är det en fördel att ha en likvid aktie. Vi ser att det finns möjligheter i framtiden.

Vilka typer av förvärv tittar ni på?
– Vi tittar på möjliga acqui-hire* då vi, som alla teknikbolag, behöver rekrytera nya talanger. Intressanta är bolag med vissa typer av tekniska plattformar.

Hur hjälper det er att ha en stor närvaro i Indien vad gäller just talangförvärv?
– Det finns absolut en fördel för oss då hälften av våra 290 medarbetare befinner sig i Indien. Men Indien är en växande marknad för startups och där konkurrerar vi om talanger med andra techbolag, precis som i Sverige.

*) Acqui-hire är en neologism som beskriver processen att förvärva ett företag främst för att rekrytera anställda snarare än att få kontroll över produkter eller tjänster. 

Platsannonser

Logga in