FinansNyhet

Börsaktuella Klarabo bildar bostadsfastighetsbolag med Kuststaden

Klarabo KuststadenKlarabo Kuststaden
Foto: Klarabo
Publicerad

Klarabos renodlade bostadsfastighetsbolag med Kuststaden har ett totalt fastighetsvärde om drygt 6 miljarder kronor.

Marlène Sellebråten

Parallellt med att Klarabo fortsätter förbereda en börsnotering, med den uttalade ambitionen att bli Sveriges största börsnoterade bostadsfastighetbolag, går bolaget samman med Kuststaden Projektutveckling och KPU Bostadsförvaltning (tillsammans ”Kuststaden”), och bildar ett renodlat bostadsfastighetsbolag. Det gemensamma bolaget har över 5 000 lägenheter i förvaltning och ett totalt fastighetsvärde om drygt 6 miljarder kronor. Tillträdet planeras ske i  juni 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samgåendet sker genom ett aktiebyte där aktieägare i Kuststaden erhåller nyemitterade aktier av serie B i Klarabo.

– Vi är mycket glada över samgåendet med Kuststaden och välkomnar alla nya aktieägare till Klarabo. Vi har som ambition att bli ett av de största noterade bostadsfastighetsbolagen i Sverige. Genom samgåendet med Kuststaden fördubblar vi nästan Klarabos fastighetsbestånd med fortsatt fokus på renoveringar och nyproduktion. Samgåendet skapar också skalfördelar, säger Andreas Morfiadakis, vd på Klarabo, i en presskommentar.

Annons

Kuststaden äger för närvarande drygt 2 300 lägenheter i sydöstra Sverige bland annat i Visby, Ronneby och Jönköping. 

ABG Sundal Collier och Advokatfirman Lindahl har agerat finansiell respektive legal rådgivare till Klarabo i samband med affären.

Annons