Finans Nyhet

Bokslut för Kajsa Leander

Publicerad

Uppdaterad Kajsa Leanders och Ernst Malmstens konkursade bokförlag hade en ackumulerad förlust på 7,5 miljoner kronor.

Realtid.se

Leander och Malmsten bildade Boo.com som brände 1,4 miljarder i riskkapital under it-yran. Deras bokförlag begärdes i konkurs av staten.

Enligt Mediatrender riskerar de att bli personligt betalningsanvariga, då ingen kontrollbalansräkning upprättats när bolaget kom på obestånd.

Kajsa Leanders och Ernst Malmstens bokförlag stupade på en skatteskuld på 5.500 kronor. Kronofogdemyndigheten räknar dock inte med att få in de 5.500 kronorna.

Annons

– Det finns inga tillgångar i bolaget, säger Per Näslund, Kronofogdemyndigheten i Malmö, till Sydsvenska Dagbladet.

Varken Kajsa Leander eller Ernst Malmsten fanns på plats under konkursförhandlingarna. Inte heller hade de kommit med några invändningar mot konkursansökan.

1997 startade Kajsa Leander och Ernst Malmsten nätbokhandeln Bokus. Redan året därpå såldes bolaget till KF Media.

Annons

Men det var under inledningen av it-boomen 1998 som Leander och Malmsten tillsammans med Patrik Hedelin fick investerare att satsa 1,4 miljarder kronor i Boo.com. Planen var att sälja märkeskläder på nätet.

”Livet består av tre C: Champagne, Caviar och Concorde”, lär Ernst Malmsten ha sagt under denna period, enligt Sydsvenska Dagbladet.

Men trots riskkapital och många flashiga kontor världen över nappade inte kunderna. Efter 18 månader visade det sig att en miljard kronor i riskkapital inte gett annat än den största bubblan under it-boomen.

Annons

I dag driver Kajsa Leander snabbmatskiosken Bumsfilibabba på Malmö central.

Ernst Malmsten bor i London och arbetar med det egna företaget Red Green Zebra. Affärsidén är att jobba som agent och manager för arkitekter, reklamare och andra inom kreativa yrken.

Realtid.se

Annons