Annons

Annons

BNP Paribas chefsjurist rekryteras till Osborne Clarke

BNP Paribas chefsjurist Caroline Rifall ska tillsammans med Björn Bjuggren från Linklaters bygga upp Osborne Clarkes bank- och finansgrupp. "Vi siktar ju på att bli en top tier firma även inom bank och finans" säger Fredrik von Baumgarten, grundare av  Osborne Clarke Sverige, till Realtid. 
 

Advokatbyrån Osborne Clarke rekryterar Caroline Rifall och Björn Bjuggren som blir partners på byrån. 

De ska ansvara för att bygga upp byråns bank- och finansgrupp. 

–  Björn och jag kompletterar varandra väldigt väl. Vi har båda stor erfarenhet av den finansiella sektorn men kommer så att säga från varsitt håll. Om min expertis ligger mer inom själva sektorn Financial Services så är Björn expert på transaktioner samtidigt som vi båda möts inom det viktiga regulatoriska området. Att inom ramen för Osborne Clarkes strategi och tillsammans med min nya partner kollega Björn få möjligheten att bygga en bank & finans praktik av högsta klass ska för mig bli mycket stimulerande och jag ser verkligen fram emot att få sätta igång med det arbetet, säger Caroline Rifall i ett pressmeddelande. 

Caroline Rifall kommer närmast från BNP Paribas där hon sedan 2013 varit nordisk chefsjurist, inklusive under ett antal år ansvarig för bankens compliance frågor.  Dessförinnan arbetade hon bland annat på White & Case.

Björn Bjuggren kommer närmast från Linklaters och har expertis och erfarenhet inom internationell bank & finans inklusive  leverage finance, corporate lending, high yield bonds och fastighetstransaktioner.

–  Osborne Clarke är inte bara en internationell firma på stark frammarsch, den har också en tydlig sektor-fokuserad strategi mot de verksamheter och branscher som förändrar dagens affärer och formar framtidens lösningar.  Den strategin och de moderna värderingar Osborne Clarke står för är helt i linje med vad jag menar bygger hållbar framgång, säger Björn Bjuggren i pressmeddelandet.

Hur stor är det tänkt att er bank- och finansgrupp ska bli?

– Vi siktar ju på att bli en top tier firma även inom bank och finans och vårt nästa delmål, efter rekryteringen av Björn och Caroline, är cirka 10 jurister inom ett par år, säger säger  Fredrik von Baumgarten, grundare av  Osborne Clarke Sverige, till Realtid. 

Däremot vill Fredrik von Baumgarten inte kommentera huruvida BNP Paribas följer med som kund eller om Björn Bjuggren tar med sig några kunder från Linklaters. Han avslutar: 

– När det gäller klienter och uppdrag är det enda man kan säga att vi som alla andra advokatfirmor varje dag får arbeta för att förtjäna deras förtroende och hoppas att de uppskattar vår rådgivning tillräckligt mycket för att vilja arbeta med oss idag och imorgon.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons