Finans Nyhet

BLQ och Vasakronan lanserar Hydda – bolagsbygge inom proptech

Taggar i artikeln

Blq Invest Serendipity Vasakronan
Kamjar Hajabdolahi, BLQ, VasakronanKamjar Hajabdolahi, BLQ, Vasakronan
Kamjar Hajabdolahi, vd för BLQ. Foto: BLQ
Publicerad

Hydda är en ny koncern av nischade, snabbväxande Saas-bolag inom proptech. Genom att samla nya lösningar och skapa ett gemensamt erbjudande tänker sig koncernen att man ska accelera digitaliseringen i fastighetsbranschen. 

Realtid.se

– Vi bygger bolag för att bygga samhället. Därför är vi stolta över att tillsammans med Sveriges största fastighetsbolag Vasakronan skapa en koncern av bolag inom proptech som bokstavligen gör vårt bolagsbygge till ett samhällsbygge, säger BLQ:s founding partner Kamjar Hajabdolahi i en presskommentar.

Bakom BLQ (building legacy quota) står Kamjar Hajabdolahi, tidigare vd och delägare i Serendipity, Bodil Sidén, tidigare bland annat kommunikationsansvarig för Uber i Norden, samt Erik Halvord, som jobbat med företagsköp och fusioner för Serendipity.

BLQ investerar i techbolag i tidigt skede, från startup till scaleup. SEB, Lena Apler, Lars Backsell and Noel Abdayem är några av investerarna. 

Annons

– Det finns väldigt många bra initiativ kopplade till digitaliseringen av fastighetsbranschen, men det blir svårt för alla om varje start-upp ska kämpa med sin idé för sig själv. Jag är övertygad om att vi kommer få större utväxling på allas insats om vi konsoliderar bolagen i en större gemensam struktur. Det är det Hydda kan bidra med, säger Peter Östman, affärsutvecklingschef Vasakronan i sin presskommentar.

Hydda har redan gjort tre förvärv: Homemaker som erbjuder en digitaliserad kundresa hela vägen från intressentstadiet till eftermarknaden, Elbilio, en digital plattform som gör det enkelt att dela elbilar, elscootrar och olika typer av cyklar samt Parkando, den digitaliserade parkeringsoperatören. Koncernen kommer att genomföra förvärv löpande.

 

Annons

 

Annons