FinansNyhet

Blackrock förhandlar med Argentinas regering

Publicerad

Argentinas regering verkar ha ställt in betalningarna till vissa långivare och förhandlar om en ny skuldrekonstruktion. Blackrock är en av de stora långivarna.

Camilla Jonsson

Argentinas regering förlängde sent i torsdags svensk tid fristen för förhandlingar med långivare om en ny stor skuldrekonstruktion. Deadline är nu den 2 juni. Det rapporterar TT och hänvisar till Reuters.

Det handlar om räntor och amorteringar på sammanlagt 500 miljoner dollar (cirka 4,8 miljarder kronor). Samtidigt pågår förhandlingar med långivarna om en skuldrekonstruktion.

Förhandlingarna med långivarna handlar om obligationslån till Argentina på 66,2 miljarder dollar (motsvarande 630 miljarder kronor). Just nu är Argentinas statsobligationer värda 30 cent per dollar.

Annons

Argentina har erbjudit långivarna omkring 40 cent per dollar för sina skulder, vilket i runda slängar skulle innebära en skuldnedskrivning på nästan 40 miljarder dollar, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till uppgifter från Amherst Pierpont Securities. 

En av de stora långivarna, Blackrock, ska enligt tidningens källor ha tagit fram ett kompromissförslag, där långivarna skulle få 50–55 cent per dollar. Blackrock är med i grupp större långivare som förhandlar med Argentinas regering, där även stora kapitalförvaltare som Fidelity, Ashmore och T Rowe Price, ingår.

 

Annons
Annons