Bitcoin ökade med uppåt 1.300 procent i värde under 2017. Men i årsskiftet föll den kraftigt med 70 procent som mest. Och värdet är fortfarande mer än halverat sedan toppen.
Finans

Bitcoin rasar – igen

Bitcoin fortsatte att falla på tisdagen och har nu nästan tappat hälften av sin uppgång sedan toppen i december. Samtidigt börjar kryptovalutan godtas som betalningsmedel i fastighetsaffärer.

Uppdaterad 2018-01-16
Publicerad 2018-01-16

På tisdagen föll kryptovalutan bitcoin med ytterligare 12.000 kronor, en minskning med 14 procent från måndagens kurs. En bitcoin handlades vid lunch svensk tid för cirka 94.000 kronor. Det kan jämföras med toppnoteringen på över 163.000 kronor i mitten på december.

Raset beror på nya uppgifter om att Sydkorea fortfarande överväger att förbjuda handel med bitocin. Närmare en femtedel av världens handel med bitocin sker i Sydkorea, enligt TT.

Samtidigt skriver AFP att bitcoin nu börjar accepteras som kapital vid fastighetsaffärer i främst Kalifornien och Florida. En genomgång som amerikanska mäklarfirman Redifin gjort, visar att bitcoin godtogs som betalning i 75 fastighetsaffärer i USA i fjol.  Internationella investerare kan på sås sätt kringgå ineffektiva banker och valutarestriktioner, uppger ekonomen Charles Evans vid Barry University i Florida för AFP.

Platsannonser

Logga in