Bitcoin ökade med uppåt 1.300 procent i värde under 2017. Men i årsskiftet föll den kraftigt med 70 procent som mest. Och värdet är fortfarande mer än halverat sedan toppen.
IT

Bitcoin faller efter Googles annonsstopp

Google stoppar annonser för kryptovalutor – och nu störtdyker bitcoin igen. 

Uppdaterad 2018-03-15
Publicerad 2018-03-15

Google meddelade tidigare i veckan att annonser kopplade till kryptovalutor ska stoppas. Nu har bitcoin fallit med 30 procent på beskedet – och handlas för knappt 8.200 dollar, motsvarande cirka 67.300 kronor per bitcoin.

Googles annonsstopp görs mot bakgrund att Facebook tidigare infört ett liknande förbud. Det väntas också hårdare regleringar av kryptovalutor. Något bland andra amerikanska finansmyndigheter liksom Bank of England nu tittar på. 

Bitcoin har den senaste tiden drabbats av en rad bakslag sedan toppen i december då kryptovalutan handlades för motsvarande 159.000 kronor per bitcoin.  

Förutom kursras så har transaktionsvolymerna, alltså nivån på handeln, minskat med över 60 procent, jämfört med december. Det är den lägsta nivån på två år, då den handlades för under 500 kronor dollarn, motsvarande cirka 4.000 kronor i dagens värde.

– Vi har haft en "hajp-cykel" som nu kyls ner sa Charles Morris, CIO på Newscape Capital Group i London som investerar i kryptovalutor, nyligen till Bloomberg.

I förra veckan berättade även Realtid.se om en nya skadliga programvara som snor bland annat bitcoins. Falska mejl med bifogad pdf-fil sprider dataviruset

Platsannonser

Logga in