Bird & Birds vd Mårten Willamo ingår själv i den nya corporategruppen.
Juridik

Bird & Bird växlar upp

Den nya corporategruppen har gett advokatbyrån Bird & Bird betydligt mer luft under vingarna.
– Det har verkligen gett effekt, säger Mårten Willamo, partner och vd för byrån.

Publicerad 2019-03-05

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har Bird & Bird aktivt arbetat på sitt nordiska corporate-erbjudande. Nu har de satt sin dedikerade grupp på plats i Stockholm. Sista pusselbiten var när partnern Ola Lidström, specialiserad på kapitalmarknadsfrågor, anslöt i november.

– Nu har vi har fått ett betydligt starkare team på det här området, säger Sverigechefen Mårten Willamo nöjt. Han är också ansvarig för den nordiska corporategruppen.

Gruppen arbetar med transaktionsjuridik och löpande bolagsjuridik. Exempel är privat och publik M&A (fusioner och förvärv), private equity, joint ventures, omstruktureringar, börsintroduktioner, kapitalmarknadstransaktioner och offentliga uppköpserbjudanden.

I Sverige har omsättningen i corporategruppen ökat med närmare 100 procent det senaste året och i Finland med närmare 30 procent. Byrån har ett antal nya klienter i Sverige och Norden både inom private equity och bland industriföretag som en direkt konsekvens av satsningen.

Globalt har Bird & Bird, som är fokuserat på teknik- och immaterialrättunga bolag, slipat på sitt corporateerbjudande i tio år.

Den svenska corp-gruppen består av fem partners; Mårten Willamo själv, Hans Svensson, Ola Lidström, Jan Byström, och Jan Berg. Dessutom två counsels, Caroline Grotenfelt och Johanna Wärnberg, samt nio biträdande jurister. Hans Svensson leder gruppen.

Mårten Willamo och Johanna Wärnberg började till våren 2017, Jan Byström för ett år sedan och i november  Ola Lidström. Med de kunder de tillförde har Bird & Bird stärkt private equity- och transaktionsverksamheten, hävdar Willamo. Många av de bolagen synkar väl med Bird & Birds profil.

Men den verkliga effekten kommer i kombinationen med Bird & Birds indelning i olika sektorer. En modell som fått flera efterföljare.

– Det är inte unikt för oss längre, men vi har kunskaperna på djupet, säger Mårten Willamo.

Platsannonser

Logga in