Biörn Riese. Foto: Pressbild.
Juridik

Biörn Riese tar över klubban i amerikanska handelskammaren

Mannheimer Swartlings stjärnadvokat ska bevaka amerikanska företags intressen i Sverige som ordförande för Amcham Sweden. Han ersätter 3M:s Lars Näslund.

Realtid.se
Uppdaterad 2016-05-24
Publicerad 2016-05-24

– Jag är hedrad över att utses till detta intressanta förtroendeuppdrag. USA är en viktig handelspartner för Sverige och vice versa. Jag ser fram emot att arbeta med att ytterligare stärka relationerna mellan våra länder, samt driva viktiga framtidsfrågor som till exempel handelsavtalet TTIP, säger Biörn Riese i ett pressmeddelande.

Amerikanska handelskammaren i Sverige, Amcham Sweden, har till uppgift att tillvarata amerikanska företag i Sverige och att främja investeringar och handel mellan Sverige och USA.

Riese sitter sedan tidigare på en rad tunga uppdrag vid sidan av sin framträdande roll som advokat på Mannheimer Swartling. Han är ordförande för Axis och sitter i styrelsen för Institutet mot mutor och Min Stora Dag. Nyligen har han också anlitats av Nordea som rådgivare för bankens interna utredning av uppgifterna som framkommit om bankens utnyttjande av brevlådeföretag genom de så kallade Panama-dokumenten.

Han uppmärksammades också mycket i samband med att han utredde korruptionsanklagelserna mot Telias Uzbekistanaffärer. I sin utredning lade han fram hård kritik mot bolaget.

Riese ersätter den tidigare ordföranden Lars Näslund, managing director på 3M.

 

Platsannonser