Annons

Annons

Betalbolaget West får stororder

Betalbolaget West Internationel, med kontor i Upplands Väsby norr om Stockholm, ska leverera betalterminaler till Ludvika-företaget Datorama, en av de större Norden-kunderna. West har sedan tidigare även inlett samarbete med Handelsbanken.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det totala ordervärdet uppgår till cirka 1 miljon kronor och leveransen beräknas pågå mellan december 2017 och mars 2018.

Wests lösning för kortbetalningar är sedan tidigare certifierad av branschorganisationen PCI. Bolaget samarbetar med bland andra MasterCard, Visa, American Express och Union Pay, samt de nationella betalkorten BankAxept i Norge och Dankort i Danmark.

Annons

Annons

Nyligen tecknade bolaget och Hadelsbanken ett ramavtal och samarbete. Betalbolaget ska förse Handelsbankens och dess kunder med ala delar av infrastruktur för kortbetalningar i fysisk butik. Avtalet gäller för Handelsbankens verksamhet i Europa och löper i fyra år med möjlighet till årsvis förlängning därefter.

West har som affärsidé att effektivisera transaktions- och betalningslösningar i fysiska miljöer. Bolaget grundades 1988 och är noterat på Nasdaq OMX First North sedan 2007. Huvudkontoret ligger i Upplands Väsby och där finns drygt 20 anställda inom försäljning, projektledning, utveckling, inköp, lager och service.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons