Annons

Annons

Beijer Ref köper spanskt bolag

Kylkoncernen Beijer Ref förvärvar det spanska luftkonditioneringsföretaget Lumelco.

Lumelco grundades 1963 och huvudkontoret ligger i Madrid. Bolaget har totalt 65 anställda och omsättningen 2017 uppgick till cirka 400 miljoner kronor.

“Företaget har god lönsamhet och verksamheten kommer att bedrivas vidare i sin befintliga form under varumärket Lumelco”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Beijer Ref förvärvar Lumelco huvudsakligen av familjen Lumbreras och Diana Capital, ett spanskt private equity-bolag.

Annons

Annons

– Med förvärvet av Lumelco växer vi inom HVAC-segmentet vilket är helt i linje med vår strategi. Behovet av luftkonditionering växer, i synnerhet i södra Europa. Nu stärker vi vår affär ytterligare med en distributör som är tätt knuten till ett av våra huvudvarumärken inom HVAC - Mitsubishi Heavy Industries. Vi distribuerar sedan tidigare MHI luftkonditionering och värmepumpar i Storbritannien, Irland, Holland, Norden, Ungern, Australien och Nya Zeeland. Nu lägger vi till Spanien och Portugal vilket är mycket välkommet, säger Per Bertland, vd på Beijer Ref, i en kommentar.

Övertagandet sker omedelbart men påverkar endast resultatet marginellt 2018. Förvärvet bedöms ge långsiktigt positiva effekter på såväl omsättning som resultat.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons