Annons

Annons

Beijer Invest köper Gasellföretag

Investmentbolaget Beijer Invest förvärvar Räckesbutiken, och fortsätter tillväxtresan.

Räckesbutiken tillverkar kundanpassade räcken för altaner, balkonger och inomhusmiljöer. Produkterna säljs direkt till kunder via nätet. Erbjudandet har framgångsrikt internationaliserats och en övervägande del exporteras.

Räckesbutiken grundades 2010 av kusinerna Andreas Wedberg och André Svensson, som tillsammans förenklat sättet att köpa och effektivt producera glasräcken. Via företagets onlinebutik designar och beställer kunderna idag måttanpassade räckesprodukter som levereras direkt hem till dörren.

–Räckesbutiken arbetar på ett modernt sätt. Via digitala lösningar har man gjort det svåra lätt - förenklat köpprocessen för kunderna samt effektiviserat produktion och logistik. Dessutom har erbjudandet internationaliserats på ett framgångsrikt sätt, säger Anders Eller, vd för Beijer Invest.

Annons

Annons

Grundaren och tillika vd:n Andreas Wedberg kvarstår som delägare. I den rollen tar han nästa steg tillsammans med Beijer Invest.

Målet är att växa via förvärv, där det egna digitaliseringskunnandet ska ge ytterligare utväxling.

Sedan starten har tillväxten varit stark och under 2018 var omsättningen drygt 50 miljoner kronor. Huvudmarknaden är Sverige och övriga marknader är i nuläget Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike och Frankrike.

Räckesbutiken är baserad i Ängelholm och har cirka 30 medarbetare. Bolaget tilldelats utmärkelserna ”DI Gasell” och ”Superföretag” för tredje året i rad under 2018

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons