Finans Nyhet

Beautiful People ratar 90 procent

Publicerad

För ful för att dejta. Det är nio av tio som söker medlemskap i dejtingsajten ”Beautiful People”. Men Realtid.se:s reporter Petter kvalificerar sig.

För tre år sedan var danske Robert Occhino Hintze singel och på jakt efter en partner. Han raggade på nätet men fann till sin stora grämelse mest fula tjejer.

– Problemet med vanliga dejtingsajter är att de tillåter alla typer av människor att registrera sig. Det spelar ingen roll om de är unga eller gamla, långa eller korta, snygga eller fula. Folk tvingas sitta och chatta i timmar med människor de inte finner attraktiva, säger Robert Occhino Hintze.

Det var då han kläckte en idé som skulle visa sig vara mycket lukrativ.

Annons

– Jag tänkte att det säkert finns fler än jag som har det här problemet och bestämde mig för att starta en dejtingsajt där bara attraktiva människor får registrera sig.

Sajten heter Beautiful People och drivs av Robert Occhino Hintze och två av hans kompisar. I dag är 10.000 medlemmar registrerade i Danmark. Det kostar 60 danska kronor i månaden att vara medlem vilket med andra ord innebär intäkter på 7,2 miljoner danska kronor om året. Nyligen öppnades också sajten ”Beautiful People” i England och från och med klockan åtta i kväll har svenskar möjlighet att ansöka om medlemskap. I vår fortsätter expansionen och sajter kommer att öppnas i bland annat Tyskland, Spanien och USA.

– Dejtingsajter i Skandinavien är oerhört dåliga på att ta betalt, till skillnad från sajter i övriga delar av världen. Och våra medlemmar är villiga att betala för den service vi erbjuder. Det här visade sig vara ett mycket lönsamt koncept, säger Robert Occhino Hintze nöjt.

Annons

Och vilka tillåts då att registrera sig?

Processen går till på följande sätt: Den sökande skickar in ett antal bilder på sig själv samt en omfattande presentation som ska innehålla uppgifter om till exempel utbildning, yrke och lönenivå. Därefter är det medlemmarna som röstar. Resultatet presenteras grafiskt och den som hamnar på rött fält åker ut, den som hamnar i det gröna fältet är godkänd. Bara en av tio sökanden accepteras.

– Tjejer ska vara snygga, gärna ha långt, blont hår och stora bröst. Utbildning och yrke är inte så viktigt. Killarna kan faktiskt se lite risiga ut. Kvinnorna kan överse med killar som inte är så snygga bara de har mycket pengar och ett bra jobb.

Annons

Tycker du själv att du är snygg?

– Jag tycker att jag ser bra ut.

Och vi på Realtid.se:s redaktion, skulle någon av oss kvalificera sig tror du? (Robert Occhino Hintze studerar våra bilder på sajten).

– Den där Petter skulle med all säkerhet bli inröstad. Han ser ju ut som en modell. Ni har inte klippt ut honom från en modetidning?

Ikväll visar SVT:s samhällsmagasin Faktum ett inslag om Robert Occhino Hintze och dejtingsajten Beautiful People.

Annons