FinansNyhet

BDO expanderar ytterligare

Publicerad

Från och med den 1 september blir Kleberg Revision en del av BDO. "Vi arbetar målmedvetet med att göra strategiska investeringar och förvärv för att fortsätta vår expansion", säger regionschef Jakob Tenselius till Realtid.

Miriam Istner-Byman

BDO har tecknat ett avtal med Margareta Kleberg om att förvärva Kleberg Revision. Margareta har sedan etableringen 1996 framgångsrikt drivit byrån och omsätter ca 8,5 miljoner kronor.

Klebergs kunder består främst av fåmansföretag samt ett antal bostadsrättsföreningar. Uppdragen handlar framför allt om revision och revisionsnära rådgivning men även skatterådgivning och redovisning. Båda företagen jobbar digitalt och delar redan flera plattformar vilket kommer att underlätta övergången.

BDO ser genom förvärvet stora möjligheter till utveckling och synergier. Man ser många likheter i sättet att driva verksamheten framåt och delar samma kundfokus. Enastående service är ett viktigt ledord för BDO, som till sin stora glädje har toppat Svensk Kvalitetsindex mätning av kundnöjdhet i branschen flera år i rad. Regionchef Jakob Tenselius är mycket nöjd över överenskommelsen med Kleberg Revision.

Annons

Varför gör ni förvärvet?

—  Vi arbetar kontinuerligt med att stärka vår position på Stockholmsmarknaden. Många små och medelstora byråer delar vår filosofi med högt kundfokus, starka kundrelationer och hög servicegrad, men de har samtidigt en utmaning att klara av de investeringar som krävs för att fortsatt vara en attraktiv arbetsgivare och ligga i framkant i teknikutvecklingen. För dessa byråer är BDO ett attraktivt alternativ och hos BDO kommer Klebergs kunder fortsatt att få enastående service med hög kundnöjdhet som resultat, säger Jakob Tenselius till Realtid.

BDO vill växa offensivt

Annons

BDO är på frammarsch över hela landet. Det senaste året har byrån både öppnat kontor på nya orter och fortsatt utveckla sin verksamhet i redan befintliga regioner.

Är det färdigköpt nu eller kommer ni att expandera ytterligare?

—  Vi arbetar målmedvetet med att göra strategiska investeringar och förvärv för att fortsätta vår expansion. Den senaste tiden har vi öppnat nya kontor i Nyköping, Eskilstuna, Jönköping, Malmö och Ängelholm och vi kommer att fortsätta vårt arbete med att etablera och förstärka på strategiska orter.

Annons

Vad är målet?

—  Vår målsättning är att växa med minst 10 procent per år och tillväxten skapar nya spännande utmaningar för våra medarbetare. Samtidigt knyter vi viktig spetskompetens till oss för att fortsätta leverera enastående service med en stor bredd av tjänster.

 

Annons