Konsult

BCG startar nytt energicenter

Managementkonsulten Boston Consulting Group har grundat ett nytt center som ska sammanföra företagsledare med beslutsfattare i kampen om en hållbar energiförsörjning.

Uppdaterad 2016-11-23
Publicerad 2016-11-23

Boston Consulting Group (BCG) har grundat "Center for Energy Impact" (CEI), vars syfte är att sammanföra företag med beslutsfattare i diskussioner kring den framtida energiförsörjningen och hur olika faktorer påverkar företag inom energibranschen.

– De negativa förändringarna i energibranschen har egentligen bara börjat och CEI syftar till att erbjuda ett forum för att främja utmanande idéer och handling, säger Alan Thomson, global chef för BCG:s energiverksamhet, i ett pressmeddelande.

CEI kommer att fungera som rådgivare, men även som utmanare till ledare och beslutsfattare i frågor som påverkar energibranschen och de enskilda företagen. Inom verksamheten kommer även nya trender och lösningar att identifieras.

Inledningsvis kommer CEI att fokusera på följande tre områden: strategiska trender, oljemarknaderna och länders förutsättningar.

Målet är att CEI:s verksamhet ska expandera och omfatta bredare frågeställningar och nya områden i branschen, bland annat internationella marknader för naturgas, hanteringen av klimatförändringarna och innovation inom energisektorn.

CEI ligger i Washington DC och leds av J. Robinson West, ett välkänt namn inom branschen och grundare av rådgivningsföretaget PFC Energy.

 

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in