Foto: TT
Foto: TT
M&A

Batljan tror inte på Entra-affär längre

SBB tror att erbjudandet till Entras aktieägare kommer förfalla med anledning av att acceptansvillkoret inte kan uppfyllas

Uppdaterad 2021-02-24
Publicerad 2021-02-24

Enligt villkoren för erbjudandet erbjuds aktieägare i Entra ett fast pris om 190 NOK för varje aktie i Entra, vilket levereras med 123,50 NOK kontant (65 procent av det totala vederlaget) och 66,50 NOK med nyemitterade stamaktier av serie B i SBB (35 procent av det totala vederlaget).

Erbjudandet var förenat med ett krav på minst 90 procent av aktieägarna skulle tacka ja.

– Med anledning av att ett flertal större aktieägare i Entra har meddelat att de inte kommer acceptera erbjudandet förväntas villkoren för erbjudandet inte kunna uppfyllas och erbjudandet förväntas således inte kunna fullföljas, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

SBB:s planerade sekundärnotering av bolagets stamaktier av serie B på Oslobösen ska inte påverkas av beslutet, då det enligt SBB går i linje med bolagets nordiska profil att möjliggöra för fler aktieägare att ta del av bolagets värdeskapande.

–Baserat på de tillväxtmöjligheter vi ser framåt i alla nordiska länder är det inte rätt att fullfölja erbjudandet utan en acceptnivå om minst 90 procent, framför allt eftersom det skulle vara en dålig affär för våra aktieägare att som vederlag emittera nya B-aktier på nuvarande värdering., säger SBB:s vd Ilija Batljan i en presskommentar.

Under tisdagens rapportkonferens gav Ilija Batljan andra signaler:

– Fastighetsbolaget SBB har framfört ett starkt erbjudande till Entras aktieägare, och har tid att vänta så länge det är nödvändigt, sa han då.

För två veckor sedan drog Castellum tillbaka sitt bud på Entra, men på tisdagskvällen blev det känt att Castellum i stället har ökat sitt innehav i Entra till 10 procent. Balder äger 25 procent.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in