Finans Nyhet

Batljan går in som storägare i Kameo

Sebastian Harung, CEO Kameo, Jonas Ström, VD på ABG Sundal Collier och Ilijan Batljan. Foto: KameoSebastian Harung, CEO Kameo, Jonas Ström, VD på ABG Sundal Collier och Ilijan Batljan. Foto: Kameo
Sebastian Harung, CEO Kameo, Jonas Ström, VD på ABG Sundal Collier och Ilijan Batljan. Foto: Kameo
Publicerad

Investeringsplattformen Kameo har genom en riktad nyemission fyllt på kassan med över 66 miljoner kronor. Den största delen tecknas av Ilija Batljans investeringsbolag. 

Realtid.se

Ilija Batljan Invest AB står för cirka 40 miljoner och blir därmed en av bolagets största ägare och får två platser i styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under 2020 lånade bolaget ut närmare 600 miljoner kronor till skandinaviska fastighetsutvecklare, och i slutet av året passerades en milstolpe då Kameo sammanlagt lånat ut 1 miljard kronor. Den genomsnittliga avkastningen för en investerare låg på cirka 9 procent och inga kreditförluster konstaterades i Sverige, som står för ungefär 90 procent av volymen.

– Under 2021 är ambitionen att Kameo ska låna ut minst 1 miljard till och det målet ser vi ut att nå, säger Kameos grundare Sebastian Harung. 

Annons

Investmentbanken ABG Sundal Collier är strategisk ägare i Kameo sedan två år tillbaka. 
– Ilija är en framgångsrik och innovativ investerare och företagsledare. Han är skicklig på att hitta nya lösningar i en traditionell bransch. Vi är glada över att han, precis som vi, ser hur mycket Kameo har att tillföra både fastighetsbranschen och småspararna, och vi ser fram emot att tillsammans fortsätta Kameos resa, säger Jonas Ström, ABG Sundal Colliers vd.

Efter investeringen kommer utöver Ilija Batljan även hans fru, Sanja Batljan, och dotter, Mia Batljan, gå in i styrelsen för Kameo. 

Annons