Annons

Annons

Barclay blir Norden-chef på Newsec

Max Barclay har utsetts till ansvarig för Newsecs hela nordiska rådgivningsverksamhet. Det kommer han göra utöver sin nuvarande roll som svensk rådgivningschef.

Max Barclay har utsetts till att, utöver sin roll som svensk rådgivningschef, ansvara för hela Newsecs rådgivningsverksamhet i Norden. Han ersätter därmed Henrik Granström som nyligen lämnade bolaget för att bli vd för förrådsbolaget 24Storage. I sin nya roll kommer Max Barclay framförallt att fokusera på den allt större efterfrågan från internationella kunder avseende den nordiska regionen, enligt ett pressmeddelande.

Max Barclay har arbetat inom Newsec i mer än 20 år. Utöver sina engagemang inom Newsec är Max Barclay även ordförande i Urban Land Institute (ULI) i Sverige.

– Vi står inför spännande omställningar på marknaden med ökad internationalisering samt digitalisering och där har Newsec en unik möjlighet att möta kunder som efterfrågar både lokal närvaro och landsöverskridande nätverk. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nordiska kollegor vässa vårt erbjudande ytterligare och utmana bilden av vad fastighetsrådgivning kan vara, säger Max Barclay.

Annons

Annons

Newsec är verksamt i samtliga sju länder i Norden och Baltikum, har omkring 1.700 medarbetare och en total omsättning på 2 miljarder kronor. 

– Det är verkligen roligt att det är just Max, en långväga medarbetare inom Newsec, som tar den här rollen. Det är nu tredje gången på ett år som vi kan göra en lyckad internrekrytering på chefsnivå vilket är ett kvitto på att det arbete som vi löpande lägger på ledarskapsfrågor bär frukt, säger Urban Edenström, vd Stronghold Invest och ordförande i Newsec.

Barclay tillträdde sin nya tjänst den 1 april.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons