Finans Nyhet

Bankomatuttag – senaste spåret

Publicerad

Hemlektronikkedjan Sibas vd Fabian Bengtsson förmodas ha kidnappats på vägen till jobbet på måndagsmorgonen. Polisens senaste spår är ett bankomatuttag på en större summa en halvtimme efter att vd:n lämnade sitt hem i måndags.

Fabian Bengtsson lämnade sin bostad på Tredje Länggatan i Göteborg 07.45 i måndags morse och har inte setts till sedan dess. Fabian Bengtsson uppges ha varit på väg till sin BMW som stod parkerad i ett garage för att åka till sin arbetsplats men aldrig nått fram dit. Däremot har han skickat ett sms till sin far Bengt Bengtsson där det på något sätt framgått att han hade blivit kidnappad.

Polisens senaste spår är enligt Aftonbladet ett större bankomatuttag som gjordes en halvtimme efter det att Fabian Bengtsson lämnat sin bostad. Enligt Aftonbladet tros även någon eller några ha gjort ett intrång på Sibas huvudkontor natten till onsdagen. Detta med hjälp av passerkort och behörighetskod som endast personer i den högre ledningen har tillgång till. Huruvida intrånget har någon koppling till Fabian Bengtssons försvinnande vill dock varken polisen eller personal på Siba kommentera.

Om Fabian Bengtsson blivit kidnappad på vägen till bilen eller om han blivit stoppad längs färdvägen är än så långe oklart. Fabian Bengtssons BMW hittades på onsdag förmiddag. Enligt polisen skulle en teknisk undersökning av fordonet att genomföras omgående.

Annons

En av de hypoteser polisen arbetar med är att Fabian Bengtsson förts utomlands. Under onsdagen larmade polisen alla gränsövergångar och färjebolagen vars färjor går mellan Göteborg och Tyskland respektive Danmark.

Fabian Bengtssons medarbetare på Siba har nu gått ut med ett pressmeddelande där de vädjar till media att låta polisen göra sitt jobb ostört.

– När det går så långt att media hyr in helikoptrar för att bevaka familjens villa har det gått alldeles för långt, säger Johanna Eurén, informationsansvarig på SIBA, i en kommentar.

Annons

– Vi förstår att allmänheten är intresserade av vad som sker i utredningen, men på det sätt som mediabevakningen nu sker, inkräktar det inte bara på familjens integritet utan även utredningen försvåras. Att media söker mer information om fallet än den som tilldelas från polisen försvårar deras utredningsarbete kraftigt, säger Johanna Eurén.

På SIBA är personalen skakade över händelsen.

– Vår uppgift är nu att hålla vår personal kontinuerligt uppdaterad om händelseutvecklingen, säger Johanna Eurén. Företagshälsovården har kopplats in och samtalsstöd erbjuds till de anställda, säger Johanna Eurén i en kommentar.

Annons

Siba värderas till två miljarder kronor och i den senaste deklarationen taxerade Fabian Bengtsson en privat förmögenhet på 16 miljoner kronor.

Realtid.se

Annons