Annons

Annons

bankgirot.JPG

Anne Hellenius, tillträdande CIO på Bankgirot och Jeanette Jäger, vd Bankgirot.

Bankgirot rekryterar Stockholm stads IT-direktör

Ann Hellenius lämnar uppdraget som IT-direktör i Stockholm stad för att bli CIO på Bankgirot, bolaget bakom bland annat betaltjänsten Swish plattform.

 

– Med Ann Hellenius i teamet kommer Bankgirot att kunna växla upp takten i arbetet med att skapa framtidens betalningslösningar eller ”Open Payments”. Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med Ann, säger Jeanette Jäger, Bankgirots vd.

Ann Hellenius utnämndes till European CIO of the Year 2016 för sitt arbete i Stockholm stad, och börjar som CIO på Bankgirot under våren 2018.

– Att få jobba utifrån kundernas krav på snabba digitala tjänster i ett bolag som samtidigt har en samhällsbärande funktion – det är en nära nog unik kombination som känns riktigt spännande, säger Ann Hellenius.

Annons

Annons

Bankgirot har utvecklat många digitala betaltjänster som autogiro, e-faktura och betalningsplattformen bakom Swish. Genom konceptet ”Open Payments” ska Bankgirot fortsätta utveckla effektiva lösningar för betalmarknaden. Konceptet Open Payments omfattar både infrastruktur och tjänster som i framtiden ska ge nya realtidsbetalningar som möter kraven på enkelhet, tillgänglighet och säkerhet för kunderna, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Jag ser verkligen fram emot att få bidra till framtidens betalningslösningar och jobba på Bankgirot med all den erfarenhet som finns i bolaget, säger Ann Hellenius.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons