”Bankernas beteende ett slag i ansiktet på de arbetslösa”

Sju europeiska finansministrar med Anders Borg i spetsen skriver i dag en debattartikel i Dagens Nyheter om att garanterad bonus för mer än ett år bör förbjudas. Läs hela artikeln här.

TT
Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2009-09-04

Garanterad bonus för mer än ett år bör förbjudas och bankernas bonusar bör återspegla bankens och individens verkliga prestationer, kräver de.

"Vi måste försäkra oss om att bankerna aldrig mer kan riskera hela finanssystemets funktion och vi vill få till stånd en strikt policy för bonusar", skriver ministrarna.

Anmäl dig till Realtid.ses nyhetsbrev Finans och Försäkring som skickas ut varje måndag.

Efter det extrainsatta finansministermötet i Bryssel på torsdagen stod det klart att man enats om att något måste göras för att få ett slut på bankernas bonuskultur. Fredagens gemensamma utspel med förslag på hårdare regler sker samma dag som fredagens G20-möte i London, där Borg ska representera EU.

Vidare anser finansministrarna - från bland annat Frankrike, Spanien och Tyskland - att bankerna måste vara öppna med detaljerad information om sin bonuspolicy och att varje land måste säkerställa att dess banker följer reglerna.

Kraven kommer att framhållas på G20-mötet under fredagen och lördagen.

Läs hela debattartikeln här.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in