Bank

Bankanalytiker: Positivt med Swedbanks kupongränta i emission

Swedbanks emission av primärkapitaltillskott gav en kupongränta som både Danske Banks Andreas Håkansson och Swedbanks Gregori Karamouzis beskriver som förmånlig för banken. 

Uppdaterad 2019-08-23
Publicerad 2019-08-23

Swedbank meddelade på torsdagskvällen att banken emitterar primärkapitaltillskott (AT1) för att optimera kapitalstrukturen.

Swedbanks emission blev övertecknad tio gånger med stöd av att investerare letar efter avkastning i nuvarande lågräntemiljö, enligt Gregori Karamouzis som är chef för bankens investerarrelationer. Han säger att kupongräntan på 5,625 procent är lägre än förra gången som banken tog upp ett motsvarande lån i sluet av 2016 till en kupongränta på över 6,0 procent. 

– Det var helt enligt förväntningar att Swedbank skulle emitter en AT 1 sedan de har motsvarande förfall tidigt 2020. Det var positivt hur bra kupong Swedbank fick betala och det stora intresset, säger Andreas Håkansson.

Lånet är evigt, med möjlighet till inlösen efter fem år. Emissionen sker i form av skuldinstrument som genomgår obligatorisk konvertering till stamaktier om bankens kapitalbas minskar till en viss nivå. 

Emissionen tecknas av och tilldelas de arrangerande banker som varit Swedbanks rådgivare. Likviddag är den 29 augusti 2019.

 

Platsannonser