Annons

Annons

"Bank och Finans måste växa"

Advokatbyrån Baker McKenzie har fattat ett strategiskt beslut att växa inom bank och finans. I dag har byrån cirka 1 400 M&A-jurister men avsikten är att bli fler.  

Baker McKenzie advokatbyrå expanderar inom bank och finans. På kort tid har byrån rekryterat ett 20-tal partners och ett flertal counsels och senior associates från magic circle-byråer, såsom Freshfields och Linklaters, och ledande New York-firmor, såsom White & Case och Ropes & Gray.

Mats Roth.

– I linje med Baker McKenzies fokus på transaktioner har firman fattat ett strategiskt beslut att växa inom Bank & Finans och genomfört flera strategiska rekryteringar. Våra närmare 1 400 M&A-jurister genomför fler gränsöverskridande transaktioner världen över än någon annan advokatfirma, varför också Bank och Finans måste växa, säger Mats Rooth, som anslöt till Baker McKenzie för snart ett och ett halvt år sedan, med uppgift att bygga upp bank- och finansgruppen i Stockholm och inom EMEA.

Hur mycket planerar ni att växa?

Annons

Annons

– Vi avser att växa ytterligare i viktiga finansiella centra i Europa. I Stockholm planerar vi att växa med  två till tre personer det närmaste året.

I Stockholm har Markus Meuller nyligen blivit ny partner och Camilla Holmkvist har börjat arbeta som counsel.

Markus Meuller som framförallt kommer att fokusera på förvärvsfinansiering för nationella och internationella  låntagare och långivare kommer närmast från Freshfields i New York.

Vad vill du uppnå som partner?

– Det är fantastiskt kul att ansluta till Baker McKenzie och bli en del av den expansion och satsning som pågår i bank och finansgruppen både här i Stockholm och Europa generellt. Som partner på Stockholmskontoret är man en del i ett stort internationellt nätverk och där jag tror att min bakgrund från New York kommer att vara till hjälp. Min förhoppning är att min profil öppnar för möjligheter att vara med och bidra till det fortsatta arbetet med att växa och nå nya framgångar i Stockholm och internationellt.  

Varför vill du arbeta i Sverige?

– Jag flyttade till New York för tolv år sedan och har trivts väldigt bra på de amerikanska byråer jag har arbetat på. Jag har dock alltid haft en tanke om att återvända till Sverige. När familjen växte kändes det som ett bra tillfälle. Genom att börja på Baker McKenzie kan jag dock fortfarande arbeta i en internationell miljö, med såväl svenska som utländska klienter.

Vilken blir den största skillnaden mot att arbeta som jurist i USA?

– Arbetet i sig är i princip detsamma och jag tror att likheterna är fler än skillnaderna när man jämför. En sak som jag ser fram emot med att jobba i Sverige är att jag får möjlighet att jobba med juridik och transaktioner inom ett lite bredare spektrum, även om mitt primära fokus även fortsättningsvis kommer att vara förvärvfinansiering.

Kommer du ha kvar några av dina amerikanska klienter?

– De klienter jag arbetade med i USA var i regel fokuserade på den amerikanska marknaden men självklart är mitt mål att ha fortsatt kontakt med dem om de behöver hjälp i Sverige eller Norden.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons