Nytt jobb

Bambuser rekryterar CPO från Spotify

Bambuser rekryterar Jesper Funck som Chief Product Officer som närmast kommer från Spotify. Samtidigt utses bolagets interims-vd Maryam Ghahremani till ordinarie vd.

Publicerad 2018-08-10

Det svenska tech-bolaget Bambuser har rekryterat Jesper Funck som Chief Product Officer, CPO. Han kommer därmed att ingå i ledningsgruppen och får också rollen som COO, enligt pressmeddelandet. Samtidigt blir bolagets interims-vd Maryam Ghahremani ordinarie vd från och med 22 augusti.

Jesper Funck, som tillträder sin tjänst den 13 augusti 2018, kommer närmast från Spotify där han arbetat med data/analys, innovation och strategi inom såväl produkt som marknad. Han har tidigare arbetat som konsult på Mediavision AB med inriktning på strategier för digital video och TV.

- Det ska bli inspirerande att komma in på Bambuser som är ett spännande företag med en stark produkt och många duktiga och passionerade medarbetare. Genom att jobba datadrivet och kundfokuserat har Bambuser alla möjligheter att ta en stark position på en snabbt växande marknad, säger Jesper Funck.

Styrelsen har alltså även utsett Maryam Ghahremani till ordinarie vd för Bambuser. Maryam Ghahremanis tjänst som interims-vd övergår därmed till en ordinarie tjänst från och med 22 augusti 2018.

- Jag behövde ingen betänketid innan jag accepterade styrelsens erbjudande om att gå in som ordinarie vd för Bambuser. Vi ser nu att bitarna för den nya strategin, som kommer att lanseras under Q3/Q4 i år, börjar falla på plats. I skiftet mot ett mer datadrivet och snabbfotat arbetssätt behöver vi någon som förstår marknaden samt har det tekniska djupet att driva produkten mot våra kunders efterfrågan och behov. I Jesper har vi hittat denna person och jag ser fram emot att få jobba tillsammans med honom, säger Bambusers vd Maryam Ghahremani.

I slutet av juli i år kom även nyheten att Almi Invest säljer hela sitt innehav i techbolaget Bambuser till Anders Liling och Per Anders Wärn. Affären görs till en kurs om 0,57 kr per aktie.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in