FinansNyhet

Bambuser fortsätter USA-tillväxt

Publicerad

Techbolaget Bambuser fortsätter att växa på den amerikanska marknaden med avtal med Moda Operandi, en detaljhandlare inom lyxsegmentet. 

Camilla Jonsson

Bambuser noterades på First North i maj 2017 med en teckningskurs på 9,20 kronor, men rasade till en nivå kring 6 kronor redan första dagen. Kursen fortsatte att åka utförsbana och pendlade kring 1 krona mellan 2018 och slutet av 2019. När bolaget bytte inriktning mot ”live video shopping” i höstas fick aktien nytt liv. Trenden, som tagit fart i Kina de senaste åren, innebär att nätbutiker sätter upp interaktiva live-sändningar där tittarna kan ställa frågor och köpa varorna som visas i sändningen.

Satsningen har lockat nya kunder, och coronakrisen har gjort tjänsten än mer relevant.

Bara under våren har Bambuser aviserat nya avtal med kunder som Intersport, Kjell & Company, Apotea, Hemnet, e-handelsplatformen Centra, samt danska kosmetikkedjan Matas och danska barnkedjan Babysam. 

Annons

Aktien, som stigt med 323 procent sedan årsskiftet, stängde i fredags på 5,60 kronor efter en uppgång med 3,70 procent.

I slutet av juni tillfördes Bambuser 290 miljoner kronor via en emission. Bland investerarna i emissionen fanns Harmony Partners, som är en USA-baserad ”venture-investerare”. 

Därutöver tecknade Consensus Asset Management, Handelsbanken Fonder, Lancelot Asset Management och TIN Fonder aktier och det gjorde även Muirfield Invest, som är bolagets största ägare och som är kopplat till styrelseledamoten Carl Kinell. Även bolagets styrelseordförande Joel Citron tecknade sig i emissionen. 

Annons

I samband med transaktionen sålde vissa av bolagets större aktieägare – Wellstreet Partners, Ribers Park och Sprout Park – totalt nio miljoner aktier till samma pris som i emissionen. Transaktionen hanterades av Carnegie. 

Bambuser har nu tecknat ett nytt avtal med Moda Operandi  avseende Live Video Shopping för detaljhandel. Avtalet löper initialt i sex månader och baseras på en fast månadslicensavgift samt en variabel del beroende på användning. Den variabla delen kan inte uppskattas i förväg eftersom den är kundspecifik och drivs av en kombination av ett antal olika parametrar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Med en blandning av handel och innehåll, erbjuder Moda Operandi mer än 1 000 lyxmärken och designers med allt från mode, smycken till hemprodukter som distribueras till 125 länder.

Annons

Parametrarna inkluderade är antalet marknader, tittare och visningslängd, sändningar och sändningslängd, överförd datavolym, lagrad datavolym för tidigare utförda sändningar, önskad videokvalitet och eventuella ytterligare tjänster. Huvuddelen av kontraktsvärdet förväntas härledas från den variabla delen. Som ett resultat kan Bambuser i nuläget inte bedöma storleken på den fasta delen i förhållande till det totala avtalsvärdet.
  
– Sedan starten har Moda Operandi legat i framkant inom lyxsegmentet när det gäller att förbättra kundupplevelsen med hjälp av modern teknik i kombination med dess unika modeutveckling, säger Maryam Ghahremani, vd för Bambuser i en skriftlig kommentar.

Erik Penser Bank är Bambusers Certified Adviser och bolagets aktie är noterat på Nasdaq First North Growth Market och har huvudkontor i Stockholm.

Annons