FinansNyhet

Balderutredningen sväller

Publicerad

Ekobrottsmyndigheten har slagit till mot två nya misstänkta.

Per Agerman

Insiderbrottsutredningen där två höga chefer i fastighetsbolaget Balder sitter häktade sedan en vecka växer i omfattning. På torsdagen gjordes tillslag mot ytterligare två misstänkta som greps men släpptes samma dag. Båda har fått försvarare förordnade via tingsrätten.

Sedan tidigare är sju personer misstänkta i utredningen. Det gör att ärendet nu är ett av de största insidermålen hittills sett till antalet inblandade personer.

Att misstanken gäller insiderbrott även i de två nya fallen bekräftas av åklagare Pontus Hamilton. Han vill inte lämna några ytterligare detaljer mer än att utredningen fortskrider med full kraft. Något åtalsbeslut är inte att vänta i närtid.

Annons

De båda Baldercheferna Magnus Björndahl och Marcus Hansson kan som längst få stanna kvar i häktet fram till 12 juni. Därefter försätts de på fri fot om inte åklagaren begär förlängd häktningstid. Båda är häktade för grovt insiderbrott på sannolika skäl. Brottstiden ligger i mitten av januari 2020 enligt häktningsprotokollen men de exakta omständigheterna är sekretessbelagda.

På försvararsidan har de tyngsta advokatnamnen hittills lyst med sin frånvaro, förutom Thomas Olsson som företräder en av de misstänkta som är på fri fot. I veckan blev det dock klart att en annan av de misstänkta fick rätt att byta ombud till Hans Strandberg, en av landets mest välrenomerade ekobrottsspecialister.

Hans Strandberg ville inte kommentera utredningen på fredagen men meddelar att hans klient nekar till brott.

Annons

 

Annons