Erik Selin, vd Balder.
M&A

Balder köper norska ABP med fastigheter värda 9 miljarder norska kronor 

Fastighetsbolaget Balder har tecknat avtal om att förvärva det norska industrifastighetsbolaget  Asset Buyout Partners, ABP, som ägs av Hitecvision.
 

Publicerad 2021-05-05

ABP är ett norskt industrifastighetsbolag med fastighetstillgångar belägna i driftskritiska energi- och maritima kluster längs norska kusten. Det framgår av ett pressmeddelande. 

ABP har 106 fastigheter med ett fastighetsvärde på 9,0 miljarder norska kronor efter avdrag för uppskjuten skatt. Hyresintäkterna uppgår till 600 miljoner norska kronor med ett driftnetto på 560 miljoner norska kronor. Den ekonomiska uthyrningsgraden är 98 procent och den genomsnittliga kontraktstiden 9 år. Fastigheterna är fördelade på Bergen 63 procent, Stavanger 26 procent, Kristiansand 5 procent och Hammerfest 4 procent. Förvärvet tillträds den 1 juli, villkorat av godkännande från norska konkurrensmyndigheten

–Vi ser detta förvärv som en fantastisk möjlighet för Balder att utöka sin närvaro i Norge, med fastigheter och platser perfekt positionerade för nuvarande och framtida industrier. ABP är ett spännande företag som vi är tacksamma för att kunna välkomna till Balderfamiljen, säger Erik Selin, vd i Balder i en skriftlig kommentar.

Platsannonser

Logga in