FinansNyhet

Balder fortsätter öka i Entra

Publicerad

Kampen om norska Entra hårdnar. Erik Selins fastighetsbolag Balder har ökat till 20 procent. 

Finwire/Realtid.se

Till Realtid har Castellums vd Henrik Saxborn sagt att målet är att få in över 90 procent av aktierna vilket skulle innebär att Castellum sedan kan tvångsinlösa eventuella resterande aktier. Castellum bud värderades då till totalt 186,19 norska kronor per aktie. 

När Castellum gick ut med det officiella erbjudandet, som innebär att Entras aktieägare i skrivande stund kan välja att acceptera budet, ville Saxborn inte kommentera diskussionerna med Erik Selin.

– Jag har pratat med alla stora aktieägare i Entra och Castellum. Vad Erik Selin säger och vill får han kommentera, sa Henrik Saxborn 

Annons

Balder-chefen Erik Selin har tidigare uttryckt att man föredrar att Entra fortsätter som ett noterat bolag på Oslobörsen.

”Bolaget är välskött, har ett fint fastighetsbestånd och ett bra management som över tid kommer att skapa värden för bolagets intressenter. Vi ser Entra som en bra långsiktig investering och har inte för avsikt att lägga ett bud på hela bolaget.”

I en tidigare intervju med Realtid har dock Erik Selin öppnat upp för att kontrollposten kan vara till salu – om priset är det rätta. 

Annons

Till vilket pris är ni villiga att sälja?
– Det säger vi inte. Men det finns ett pris för allt. Men vi föredrar att inte sälja.

Annons