FinansNyhet

Backahill kliver av ägarposten i Platzer Fastigheter

Fastighetsprofilen Erik Paulssons bolag Backahill kliver av huvudägandet i Platzer Fastigheter.
Publicerad

Fastighets- och investmentbolaget Backahill, som ägs av familjen Erik Paulsson, har sålt 5 miljoner A-aktier i Platzer Fastigheter. Köpare är Länsförsäkringar Skaraborg.

Realtid.se

Därmed har Erik Paulsson sålt hela sitt innehav av A-aktier i Platzer Fastigheter Holding. Samtliga aktier har förvärvats av Länsförsäkringar Skaraborg, som därefter har sålt 1 miljon A-aktier till Ernström Kapital.

Efter affären är A-aktieägarna i Platzer Fastigheter Holding Ernström & C:o med 11 miljoner aktier, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän med 5 miljoner aktier och Länsförsäkringar Skaraborg med 4 miljoner aktier.

“Platzer är ett välskött bolag och vårt ägande och samarbete med bolaget i nästan 10 år har varit en bra investering. Men nu när denna affärsmässiga möjlighet uppkommit väljer vi att sälja och fokusera på vårt långsiktiga fastighetsinnehav samt Skistar”, skriver Backahill i ett pressmeddelande.

Annons

– Erik Paulsson och Backahill har varit Ernströms och Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns partner i Platzer i nästan 10 år. Det har varit ett stimulerande samarbete som bidragit till en fantastisk utveckling av bolaget. Vårt långsiktiga ägarsamarbete med Länsförsäkringar fortsätter dock oförändrat och utökas nu med Länsförsäkringar Skaraborg. Som styrelseordförande och representant för huvudägaren Ernström, som varit engagerad i Platzer sedan 20 år, så ser jag mycket positivt på att få in en ny ägare som delar vår syn på bolagets potential framåt, säger Fabian Hielte, styrelseordförande i Platzer Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Erik Paulsson äger, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning, utöver de 5 miljoner A-aktier som nu sålts även drygt 1,2 miljoner B-aktier i Platzer via Anja Invest AB, ett bolag kopplat till Backahill.

– För Platzer som bolag känns det tryggt med en stark krets av A-aktieägare. Detta ger oss möjlighet att fortsätta vår inslagna väg där vi utvecklats till en ledande aktör på den kommersiella fastighetsmarknaden i Göteborgsområdet, säger P-G Persson, vd Platzer Fastigheter.

Annons
Annons