Annons

Annons

Avito-chef till Northzone

Christoffer Norman, tidigare operativ chef på Avito, blir investeringsansvarig på Northzone, enligt DI Digital.

Northzone rekryterar Christoffer Norman som blir riskkapitaljättens investeringsansvarig med fokus bland annat på investeringar i marknadsplatser. Han kommer närmast från Avito, som beskrivs som en rysk Blocket-kopia, enligt DI Digital.

För tidningen uppger han att han ska börja som investment manager och jobba nära Hans Otterling. Hans ambition är att bli partner i framtiden.

På Avito var han operativ chef under sina sista tre år av fem på bolaget.

Annons

Annons

Northzone har sålt sin andel i Avito men är delägare i liknande bolag, Letgo och Wallapop. Vidare är Northzone ägare i många andra marknadsplatser som Fyndig och Catawiki.

Jag ska jobba med marknadsplatser. Men även med andra bolag som drar nytta av nätverkseffekter och som blir bättre och bättre med ett växande antal användare, säger Christoffer Norman.

Jag tror att marknadsplatser är mer stabila än vad folk tror. det är svår att bygga likviditet. Vill man sälja en bil i Stockholm väljer man platsen med flest köpare av bilar i Stockholm. de som nått kritisk massa är svåra att peta från tronen, säger Christoffer Norman till DI Digital.

Han tror även att vi kommer att få se marknadsplatser växa inom nischade b2b-segment och inom den finansiella sektorn.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons